Gyártók Oda-vissza: most a Daimler vásárolt be Kínában

Oda-vissza: most a Daimler vásárolt be Kínában

autopro.hu/Sz.K. | 2018.03.14 06:24

Oda-vissza: most a Daimler vásárolt be Kínában

A Daimler közel négy százalékos részesedést szerzett a Beijing Electric Vehicle-ben, a BAIC Csoport leányvállalatában. Már a tulajdonosi kapcsolat is szinte napról napra szorosabb a német és a kínai gyártók között.

Hirdetés

A lépésre azután került sor, hogy a Geely elnöke, Li Shufu közel tíz százalékos részesedést vásárolt a Daimlerben, hogy növelje a hozzáférést a német konszern elektromos technológiáihoz.

– A Beijing Electric Vehicle-be történt befektetés újabb mérföldkő a Daimler és a BAIC között az alternatív hajtású járművek terén Kínában, és kihangsúlyozza elköteleződésünket az elektromos mobilitás további fejlesztésében mondta el Hubertus Troska, a Daimler Kínáért felelős elnökségi tagja.

– A BAIC-csoport és a Daimler között régóta fenntartott, mély, stratégiai partnerkapcsolata áll tette hozzá Xu Heyi, a BAIC csoport elnöke. – Az új energiájú járművek a BAIC egyik magterületét képezik, így a Daimler befektetése a BJEV-be tovább bővíti partnerségi kapcsolatunkat, mellyel a két vállalat közti együttműködést teljesen új fejlesztési szintre emeli.

Kiemelt Partnereink