Gyártók Nyugati exportra gyárt a Stellantis Oroszországban

Nyugati exportra gyárt a Stellantis Oroszországban

autopro.hu/V.M. | 2022.01.26 12:18

Nyugati exportra gyárt a Stellantis Oroszországban

Fotó: Stellantis Media

A Stellantis februártól Oroszországban készült furgonokat fog exportálni a nyugat-európai piacokra. Ez része a konszern azon tervének, hogy az oroszországi üzemét az exportra termelés felé orientálja.

Hirdetés

Az egy évvel korábban az olasz-amerikai FCA és a francia PSA Csoport összeolvadásával megalakult Stellantis a Moszkvától mintegy 200 kilométerrel délnyugatra fekvő Kaluga városában működtet egy üzemet a japán Mitsubishivel közösen.

A vállalat az itt készülő Peugeot Expert, Opel Vivaro and Citroёn Jumpy kishaszongépjárműveket tervezi Nyugat-Európába exportálni februári kezdéssel. Az erről szóló közleményében megjegyzi, hogy a Peugeot, a Citroёn és Opel modellek gyártási volumenét Kalugában megduplázták 2021-ben.

A Stellantis célja, hogy egy exportorientált egységgé alakítsa oroszországi létesítményét, ahonnan Európába, Latin-Amerikába és Észak-Afrikába járműveket és azok erőforrásait szállíthatják. Ezt a célt fogja szolgálni a Fiat Scudo furgon exportra gyártásának megkezdése is az év végén.

Az Oroszországból exportált modellek segíteni fogják a Stellantis-t, hogy kielégíthesse a furgonok iránti növekvő keresletet.

A Reuters emlékeztet rá, hogy a vállalat mindössze egy százalékos részesedéssel rendelkezik a Renault-hoz tartozó AvtoVaz által dominált orosz autópiacon, ahol azonban eladásai tavaly a chiphiány ellenére 65 százalékkal nőttek.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink