Gyártók Nyílt napot tart német gyárában a Tesla

Nyílt napot tart német gyárában a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2021.09.20 15:16

Nyílt napot tart német gyárában a Tesla

Fotó: Google Maps

A Tesla nyílt napot tart október 9-én a Berlinhez közeli grünheidei üzemében. Az eseményen még a vállalat vezérigazgatója, Elon Musk is részt fog venni. A Tesla a berlini és a brandenburgi polgárokat invitálta meg a körbevezetést is tartalmazó nyílt napra.

Hirdetés

Egy, a Twitteren adott rövid válaszából derült ki, hogy Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója is részt fog venni a vállalat október 9-ei nyílt napján Németországban. A nyílt nap keretében túravezetéseket is tartanak a gyárban, sőt, egyes gyártási folyamatokat is megnézhetnek az érdeklődők.

A nyílt napra online lehet regisztrálni, ám egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinek jut hely, ugyanis az eseményt csak véges számú ember látogathatja. A Tesla októberben küldi ki a belépőket a szerencsés jelentkezőknek. Szintén a sok érdeklődő miatt a szervezők arra kérik a jelentkezőket, hogy vonattal érkezzenek a helyszínre – az állomástól közvetlen buszjáratok biztosítják az eljutást a gyárhoz.

Nem mindenki örül a gyárnak a környéken

Bár a nyílt napra sokan jelentkeztek, nem mindenki örül a környéken a Tesla beruházásának. Környezetvédők folyamatosan tiltakoznak az építkezés ellen, szerintük ivóvízhiányt is okozhat a gyár teljes kapacitáson való működtetése, valamint több faj életterét is szűkíti az üzem.

A különböző panaszok miatt még nincs is meg az összes végleges engedélye a Teslának, a gyárat pedig az idei nyár helyett valamikor az év végén adják majd át – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink