Gyártók Nincs elég töltő - tovább marad a benzines Macan

Nincs elég töltő - tovább marad a benzines Macan

autopro.hu/Sz.K. | 2023.07.09 12:20

Nincs elég töltő - tovább marad a benzines Macan

Fotó: Porsche Newsroom

A Porsche 2024-ben, a következő generációs, kizárólag elektromos meghajtású Macan megjelenésekor mutatja be az Audival közösen fejlesztett Premium Platform Electrice padlólemezt. Ezek érkezése azonban nem jelenti a sportos SUV belső égésű változatának eltűnését.

Hirdetés

A zéró emissziós crossover bemutatkozása idén lett volna esedékes, de szoftveres problémák miatt elhalasztották azt. Arra vonatkozóan, hogy mi lesz a jelenlegi benzines modellel, a zuffenhauseni tisztviselők azt mondták, hogy azt még néhány évig árulni fogják az elektromos változat mellett.

Az Automotive News Europe új jelentése azt írja, hogy a benzinüzemű Macan forgalmazási idejét meghosszabbíthatják. A Porsche eredetileg 2025-ben vagy 2026-ban szerette volna megszüntetni a belső égésű változat gyártását az Egyesült Államokban, de állítólag ez már nem fog megtörténni. Ehelyett az új terv az, hogy megnézik, hogyan teljesít az elektromos autó az eladások tekintetében, különösen, mivel az ügyfelek visszajelzéseiből kiderült, hogy egyszerűen nincs elég töltő az Egyesült Államokban.

Panaszkodnak a vásárlók

A német luxusmárkának rendkívül óvatosan kell döntenie a Macan jövőjéről, tekintve, hogy 2022-ben a második legkelendőbb modell volt, 86.724 darab eladással. A Kanári-szigeteken tartott kereskedői találkozón a Porsche elmondta, hogy átgondolják, hogy mi lesz a benzinüzemű változattal. A vásárlói elégedetlenség az elmaradott töltőinfrastruktúrával kapcsolatban a becslések szerint negatívan befolyásolja majd az elektromos modell eladásait.

Ugyanezen a találkozón a kereskedők megnézhették az elektromos Macant, valamint a jövőre megjelenő, frissített Taycant is. A látványos Mission X koncepció is ott volt, de a Porsche nem mondott semmit a sorozatgyártású változat tervezéséről. Nem lesz meglepő azonban, ha az elektromos szuperautóból valóban lesz 918 Spyder utód a következő években.

Új elektromos modellek

Az Macanon túl a Porsche két további elektromos SUV-n dolgozik, mivel a következő generációs Cayenne is elveszíti a belső égésű motorját, továbbá egy új csúcsmodell is a tervezőasztalon van. Eközben a 718 Boxster és a 718 Cayman 2025 körül búcsúzik, hogy helyet adjon az elektromos sportautóknak.

A Porsche kínálatában az egyetlen modell, amely nem esik át átfogó elektrifikáción a közeljövőben, a 911-es. Az elkövetkező években azonban lesz hibrid származéka. A pletykák szerint a GT2 RS részben elektromos hajtású lesz, hogy több mint 700 lóerőt tudjon leadni – írja a Motor1.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink