Gyártók Nevet kapott a Volkswagen új elektromos zászlóshajója

Nevet kapott a Volkswagen új elektromos zászlóshajója

autopro.hu/P.B. | 2021.01.22 04:23

Nevet kapott a Volkswagen új elektromos zászlóshajója

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen decemberben bejelentett új elektromos autója a Trinity nevet kapta. Ez a modell lesz a következő, mely a MEB platformot használhatja majd, megjelenésére azonban még pár évet biztosan várni kell: 2026-ban gördülhet le az első Trinity a Volkswagen gyártósoráról.

Hirdetés

A Volkswagen brand vezérigazgatója, Ralf Brandstätter elárulta, mi lesz a Volkswagen új zászlóshajójának neve. Az ID-sorozatot váltó elektromos modell a Trinity nevet kapta, és a tervek szerint 2026-tól évi 300 ezer darab készül majd a modellből. Brandstätter azt is elárulta, hogy az ID.3-asnál kisebb új modellek is érkeznek, ám ezekről még nem árult el részleteket.

A Trinity lesz a következő modell, ami az ID-k után a MEB platformra épül. A vezérigazgató szerint ez a modell lesz az innovációs vezető a Volkswagenen belül. A Trinity inspirációja részben az Audi Artemis projektjéből érkezik. Az új modell a Volkswagen központjában, Wolfsburgban készül majd.

Autonóm is lesz a Trinity, nem csak elektromos

Ahogyan arról az autopro.hu már beszámolt, az Artemis égisze alatt 2024-re születhet meg a Volkswagen Csoport első elektromos autója. Az a modell a Volkswagen CSO szoftvert is megkapja majd, amin az autonóm tulajdonságai alapulnak az autónak.

A Trinity lehet az első Volkswagen, amibe bekerül a CSO. Brandstätter szerint a Trinity már hármas szintű autonóm jármű lesz – írja az electrive.com.

Melyik modellt válthatja a Trinity?

Erre a kérdésre még nem kaptunk választ, Brandstätter ezt nem árulta el, ahogyan azt sem, milyen paraméterei lesznek az autónak. A koncepcióautó neve Aeroliner, ez alapján az Arteon utódja is lehet a modell, de az évi 300 ezres nagyságrend miatt ez nem biztos.

Egyelőre az garantált, hogy 2025 előtt nem jelenik meg új elektromos kisautó a Volkswagentől, addig marad az ID.3 a legkisebb modell, a MEB platformon pedig nem lesz utódja a Polo-nak és az Upnak.

Kiemelt Partnereink