Gyártók Népszerű választás a Volkswagen ID.3

Népszerű választás a Volkswagen ID.3

autopro.hu/P.B. | 2021.10.07 14:19

Népszerű választás a Volkswagen ID.3

Fotó: Volkswagen Newsroom

Amióta létezik a Volkswagen ID.3-as modellje, a gyártó 144 ezer megrendelést kapott az autóra. Ezeknek a megrendeléseknek a fele ráadásul olyanoktól érkezett, akik eddig nem tartoztak a Volkswagen ügyfelei közé, így még szebb az eredmény a német OEM szempontjából.

Hirdetés

A Volkswagen egyes modelljeinél nagy átlagban 36 százalék körül mozog az olyan vevők aránya, akik új ügyfélként választják a német gyártó autóját. Ehhez képest az ID.3 esetében ez az arány az 50 százalékot közelíti, ami kiemelkedőnek számít.

Az ID-sorozat iránti kereslet a Volkswagent Európában már piacvezetővé tette az akkumulátoros elektromos autók szegmensében, míg augusztusban számos piacon – köztük Nagy-Britanniában, Németországban vagy éppen Svájcban – az ID.3 volt a legnépszerűbb elektromos autó.

A Volkswagen közleménye szerint naponta körülbelül 1200 ID.3-as gördül le a gyártósorról Zwickauban, ahol három műszakban dolgoznak a VW munkatársai az autók gyártásán.

A fenntarthatósága miatt szeretik a németek

A Volkswagen nemrég felmérést végzett a német ID.3 tulajdonosok körében. A legtöbben (a megkérdezettek hatvan százaléka) a fenntarthatóság miatt döntött a modell mellett, további 51 százalék az innovatív technológiai megoldásokat emelte ki. Egy másik fontos kritérium az ügyfelek számára a Volkswagen márkakereskedői és szervizhálózata által nyújtott személyes támogatás volt.

A német ügyfelek közel 80 százaléka számára az ID.3 a leggyakrabban használt jármű a háztartásban. Ez mutatja, hogy a jármű kiválóan alkalmas mindennapi használatra – kommentálta az eredményt Silke Bagschik, az e-mobilitás termékcsalád értékesítési és marketingért felelős vezetője.

Tetszett ez a hír? Iratkozzon fel hírlevelünkre az alábbi linken, és legyen képben az aktuális járműipari történésekkel!

Kiemelt Partnereink