Gyártók Nemsokára leáll a Stellantis oroszországi gyára

Nemsokára leáll a Stellantis oroszországi gyára

autopro.hu/V.M. | 2022.04.01 15:19

Nemsokára leáll a Stellantis oroszországi gyára

Fotó: Stellantis Media

A Stellantis oroszországi gyártóüzeme hamarosan le kell, hogy álljon az alkatrészkészletek kifogyása miatt – mondta el nemrég az autóipari konszern vezérigazgatója, Carlos Tavares.

Hirdetés

A Stellantis már korábban felfüggesztette az oroszországi járműexportot, illetve az országból kifele irányuló szállításokat, azonban nem állította le a termelést a Moszkvától délnyugatra fekvő Kalugában lévő üzemében, amit a Mitsubishivel közösen üzemeltet.

A Peugeot Expert, Opel Vivaro and Citroёn Jumpy furgonokat készítő létesítmény jelenleg csak a helyi piacra gyárt járműveket.

Az oroszországi üzem helyzetéről egy sajtótájékoztatón beszélő Tavares nem tért ki arra, hogy a Stellantis az üzem leírását tervezi-e, ahogy arra sem, hogy a leállást követő orosz államosítás lehetőségét hogyan kezeli a vállalat – számolt be a Reuters.

Nagyobb szerepet kapott volna a gyár

Alig egy hónappal azelőtt, hogy Oroszország megindította volna különleges katonai műveletét Ukrajnában, a Stellantis közölte, hogy kalugai üzeme februártól Nyugat-Európába fog kishaszonjárműveket exportálni, továbbá, hogy az egységet exportorientálttá alakítja. Azt egyelőre nem tudni, hogy a háború hosszú távon hogyan fogja befolyásolni a terveket.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink