Gyártók Németországban épít gyárat a VinFast

Németországban épít gyárat a VinFast

autopro.hu/P.B. | 2022.01.10 10:21

Németországban épít gyárat a VinFast

Fotó: Vinfast

Németországban keres helyszínt európai üzeme számára a vietnami autógyártó, a VinFast. Érdekesség, hogy a hírt nem sokkal azután jelentette be a cég, hogy némileg meglepő módon távozott a vezetőség éléről Michael Lohscheller, az Opel korábbi vezetője.

Hirdetés

A VinFast együttműködik a GTAI-vel, a német kormány külkereskedelmi vállalatával annak érdekében, hogy megfelelő helyszínt találjon európai üzemének. A gyártó a létesítményben elektromos járműveket fog előállítani, de a személyautók mellett akár buszokat is összeszerelhetnek a helyszínen. Az egyelőre még nyitott kérdés, hogy mikor kezdődhet meg a gyártás, de a VinFast 2024 második felében az Egyesült Államokban szeretne megnyitni egy üzemet.

A Vingroup alelnöke és a VinFast Global új vezérigazgatója, Le Thi Thu Thuy szerint Európa a cég egyik legfontosabb piaca, a vietnami vállalat pedig szeretne közel lenni az ügyfeleihez. Az autószállítások kora – különösen a koronavírus árnyékában – véget ért – tette hozzá a szakember.

A VinFast kiváló minőségű e-járműveket és különleges vásárlói élményt kíván kínálni megfizethető áron. Meggyőződésünk, hogy megtaláljuk a helyünket az európai piacon – fogalmazott Thi Thu Thuy.

Az akkugyártás már folyik

A cégnek Vietnamban, Hai Phongban már működik egy gyára, ezenkívül a Vingroup nemrégiben megkezdte az e-járművekhez való akkumulátorokat előállító létesítményének építését a Vung Ang gazdasági övezetben, Ha Tinh tartományban. A vietnamiak 174 millió dollárt fektetnek be az építkezésbe.

Az akkumulátorgyár öntödéből, hegesztőműhelyből és összeszerelésből áll, és évi 100 ezer akkupakk lesz a gyártási kapacitása. A gyár a második fázisban komplett akkumulátorcellákat fog előállítani, és évi egymillió akkumulátorra bővíti a kapacitását – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink