Gyártók Nem vesz vissza beruházásaiból a VW

Nem vesz vissza beruházásaiból a VW

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.07 08:18

Nem vesz vissza beruházásaiból a VW

Fotó: Volkswagen

A 180 milliárd eurónyi összeg csökkenhet, ha a VW bizonyos költségcsökkentési céljai nem teljesülnek. A gyártó egyelőre nem nyilatkozott.

Hirdetés

A Volkswagen Csoport azt tervezi, hogy a következő öt évben, 2024 és 2028 között stabilan 180 milliárd eurónyi összeg körül tartja a beruházásokat.

A felügyelőbizottság jóváhagyta a beruházási tervet, de olyan feltételt fűzött hozzá, hogy az összeg csökkenthető, ha a VW személyautó-márkánál folyamatban lévő költségcsökkentés bizonyos céljai nem teljesülnek.

A VW nem kívánta kommentálni a jelentést. A vállalat közölte, hogy további információkat a március 13-án tartandó éves eredményértekezletén osztanak meg.

Mit lehet tudni?

A VW legutóbbi, márciusban bejelentett ötéves terve 2023-ig szintén 180 milliárd eurónyi beruházást irányzott elő 2027-ig, amelynek több mint kétharmadát a villamosításra és a digitalizációra fordították.

Az információk szerint a VW ezt a kiadási ütemet tervezi tartani, még akkor is, ha a csoporton belül költségcsökkentésre törekszik, hogy növelje a nyereséget a tisztán elektromos hajtásra való átállás során.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink