Gyártók Nem vész el a tűz a Ferrarikból az elektrifikációval

Nem vész el a tűz a Ferrarikból az elektrifikációval

autopro.hu/V.M. | 2023.02.15 09:19

Nem vész el a tűz a Ferrarikból az elektrifikációval

Fotó: Facebook/Ferrari

Sok más luxusautó-gyártóhoz hasonlóan a Ferrari is az elektrifikáció útjára lépett, és 2025-ben be fogja mutatni első tisztán elektromos autóját. Az olasz vállalat vezére nemrég megnyugtatóan közölte, hogy a technológiaváltással a Ferrarik pont olyan izgalmasak fognak maradni, mint amilyenek ma.

Hirdetés

A sportautók elektrifikálása kapcsán sokan kételkednek az azokat más autóktól megkülönböztető vezetési élmény megőrizhetőségében, ennek az élménynek ugyanis fontos összetevői a belső égésű motor és a kipufogórendszer hanghatásai.

Benedetto Vigna, Ferrari-vezérigazgató most biztosította a rajongókat, hogy az elektromos korszakban is igazi Ferrarik fognak készülni. A 2026-tól kiszállítandó első elektromos Ferrarival kapcsolatban elmondta, hogy az ugyanúgy képes lesz egyedi vezetési élményt kínálni, mint a márka más típusai.

Bővebben kifejtve aláhúzta: „A vezetési élmény több faktor kombinációjának eredménye: ezek a hosszirányú gyorsulás, az oldalirányú gyorsulás, a hang, a sebességváltás és a fékezés. Ezek nem változnak, ha a hajtásrendszer elektromos.”

A tervek szerint 2026-ra a Ferrari eladásainak 55 százaléka lesz hibrid, és öt százaléka lesz tisztán elektromos. Az évtized végére a kettő kategóriába tartozó modellek 40-40 százalékkal fognak részesedni, míg a csak belső égésű motorral rendelkező autók aránya 20 százalékra esik vissza.

Elismerést nyert a Tesla

Benedetto az Automotive News-nak adott interjú során méltatta a Teslát. Mint elmondta, az amerikai elektromosautó-gyártó segített az autóipar elektrifikációjának felgyorsításában, és a Tesla előtt „a dolgok túl lassan történtek.”

A vállalatvezető szerint a Tesla befutása ébresztőt fújt az egész autóiparnak, és elindította az elektromos forradalmat – számolt be a Motor1.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink