Gyártók Nem tud egyenesbe jönni a Faraday Future

Nem tud egyenesbe jönni a Faraday Future

autopro.hu/V.M. | 2022.11.22 12:19

Nem tud egyenesbe jönni a Faraday Future

Fotó: Faraday Future

Az elektromos luxusautókat fejlesztő Faraday Future közölte, hogy a működése folytatásával kapcsolatos kétségek továbbra is fennállnak, ezenkívül nem látja, hogy első járműveit mikor szállíthatja ki.

Hirdetés

A Tesla-rivális cég eddig a jelenlegi negyedévben tervezte megkezdeni az évek óta csúszó kiszállításokat.

A vállalatot évek óta pénzügyi nehézségek gyötrik, amelyeket a 2021 nyarán megtörtént tőzsdei bevezetés sem tudott lényegesen csillapítani. A vállalat még az ősz elején 100 millió dollár forrásra tett szert, ami azonban alig harmada annak a több mint 300 millió dollárnak, amire bevallása szerint szüksége lenne.

Most a Fraday Future, melynek tőzsdei értéke 94 százalékot esett év eleje óta, ismét jelezte, hogy további tőke bevonása kell ahhoz, hogy az év hátralévő részében és 2023-ban folytathassa működését.

Fogytán a pénz és a megrendelések is

A július-szeptemberi negyedév végén 31,8 millió dollár készpénzzel rendelkezett a cég, ami alig negyede a korábbi negyedév végén maradt 121 millió dollárnak.

A Reuters cikke szerint a megrendelések száma csakugyan csökkenést mutat: november 17-én 369 előrendeléssel rendelkezett a cég, szemben a június 30-i 399 darabbal.

Sok más mobilitási startuphoz hasonlóan a Faraday Future is ellátási nehézségekkel és magasba szökő árakkal szembesül, melyek hátráltatják első modellje, az FF91 gyártásának beindítását.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink