Gyártók Nem tetszik a beszállítóknak a VW legújabb húzása

Nem tetszik a beszállítóknak a VW legújabb húzása

autopro.hu/Sz.K. | 2019.03.07 09:24

Nem tetszik a beszállítóknak a VW legújabb húzása

A VW Németországban épít gigagyárat az SK Innovationnel, de emiatt a jelenlegi akkumulátor-beszállító, az LG Chem az alkatrész-beszállítás felfüggesztésével fenyeget.

Hirdetés

Akkumulátorgyártás miatt rúghatja össze a port beszállítóival a Volkswagen. A wolfsburgi autóipari konszern a koreai SK Innovation akkumulátorgyártóval akar többmilliárd eurót fektetni gigagyárak építésébe. Ennek következtében az eddigi akksi-beszállító megtorpedózhatja az ügyet, számolt be róla a német autóipari szaklap, az Automobilwoche.

Eszerint Németországban akár három gigagyár is épülhet. Ezeket olyan autógyárak közelében telepítenék, ahol a jövőben elektromos autókat szerelnek majd össze. A lap szerint a döntés már múlt decemberben a VW felügyelőbizottsága elé került.

A VW jelenlegi akkumulátor-beszállítói, különösen az LG Chem nézi szorongva egyik legnagyobb ügyfelének cellagyártásba való belépését. A koreaiak azzal fenyegetnek, hogy ha a Volkswagen az SK Innovationnel kezd közös projektbe, az LG Chem nem fog többet beszállítani a konszernnek.

Kiemelt Partnereink