Gyártók Nem lesz több cégautó az Audinál

Nem lesz több cégautó az Audinál

autopro.hu/P.B. | 2023.08.07 12:22

Nem lesz több cégautó az Audinál

Fotó: Audi MediaCenter

Túl költségesnek találta az Audi németországi vezetése a külső kereskedő cégautóval történő felkeresését, így a jövőben a vállalat dolgozói nem kapnak cégautót, helyette digitálisan kell a kapcsolatot tartani a kereskedőkkel.

Hirdetés

A cégautó-kultúrának lényegében a területi képviselők, avagy a külső, helyszíni értékesítési munkatársak az archetípusa is. Ha hazai viszonylatban nézzük, akkor több száz, német példa esetében akár több ezer kilométert vezetnek a cégeik nevében, és személyesen ügyelnek az ügyfelekre. Ez jó üzlet az olyan gyártóknak, mint az Audi – az olyan modelleket, mint az A4 vagy az A6, kiváló cégautónak tekintik, ahogyan az anyacég részéről például a Passat is ebbe a kategóriába tartozik.

Az egyik legnépszerűbb cégautót gyártó Audi helyszíni munkatársai számára azonban itt a vége a cégautózásnak! Amint azt a gyártó az Automobilwoche kérdésére megerősítette, az Audi helyszíni személyzetének céges autóit megszüntették.

Az Audi szóvivője szerint sok feladat már nem igényel fizikai jelenlétet, hanem digitálisan vagy virtuálisan megoldható. Ez azt jelenti, hogy többé nincs szükség személyes mobilitási megoldásra.

A kiskereskedelemben bizonytalanságot okoz a döntés

A márka sikere korábban részben az eladók és a kereskedő közötti bizalmi viszonyon alapult, amely intenzív személyes kapcsolatfelvételből alakult ki – mondja egy név nélkül nyilatkozó kereskedő az Automobilwochének.

A lap szerint a kereskedők közül sokan azt is kétségbe vonják, hogy a lépés csak a nagyobb hatékonyságról vagy költségmegtakarításról szól. Az egyik kereskedő arról számol be, hogy a körzeti vezetőjének minden helyszíni találkozóhoz jóváhagyást kell kérnie. Csak a vezetőség beleegyezésével lehet időpontot egyeztetni külső látogatásra: ezzel a megközelítéssel a kereskedőket szorosabban tudják ellenőrizni a központból.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink