Gyártók Nem költekezik túl a Hyundai

Nem költekezik túl a Hyundai

autopro.hu/V.M. | 2022.03.04 15:18

Nem költekezik túl a Hyundai

Fotó: Hyundai

A Hyundai Motor 2030-ig mintegy 79,2 milliárd dollárt készül befektetni. Ebből az összegből 16,1 milliárd dollárt tervez elektromos járművekhez kötődő fejlesztésekre fordítani, amivel azonban elmaradni látszik riválisaitól.

Hirdetés

A Hyundai célja, hogy 2030-ra a globális elektromosautó-eladásokból 7 százalékkal részesüljön, ami évi 1,87 millió villanyhajtású autó értékesítését jelenti – közölte a koreai OEM az online megtartott befektetői napján.

„A Hyundai sikeresen gyorsítja elektrifikációs átmenetét, és válik globális vezetővé az elektromos autók szegmensében, mindezt a világméretű chiphiány és a járvány okozta nehéz üzleti környezet ellenére” – fogalmazott az eseményen a Hyundai vezérigazgatója, Jaehoon Chang.

A vállalatvezető továbbá elárulta, hogy a Hyundai új, elektromos autóknak dedikált gyárak építését fontolgatja.

Soknak látszik, de nem az

Elemzők ugyanakkor rámutattak, hogy a 16 milliárd dolláros elektrifikációs befektetés egyáltalán nem tekinthető „agresszívnak”, ha összevetjük a versenytársak terveivel, sőt az összeg eltörpül azoktól, amiket a Hyundai egyes nagyobb riválisai készülnek befektetni. Jó példa erre a Toyota, ami a következő évtized elejével bezárólag mintegy 70 milliárd dollárt fog elektromobilitásra költeni.

A Reuters idézi Lee Jae-il-t, az Eugene Investment & Securities befektetési bank elemzőjét, aki úgy nyilatkozott: „A Hyundai a befektetésének mintegy 20 százalékát szánja elektromos autókhoz kötődő területekre fordítani, ami magába foglalja új gyárak, töltőállomások, illetve akkumulátorgyártókkal stratégiai partnerségek építését. A befektetendő összeg nem tűnik sem meglepően magasnak, sem agresszívnak.”

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink