Gyártók Nem akárki vette meg az első Rimac Neverát

Nem akárki vette meg az első Rimac Neverát

autopro.hu/P.B. | 2022.08.07 04:17

Nem akárki vette meg az első Rimac Neverát

Fotó: Rimac

Mindössze egy hónappal azután, hogy az első gyártásra kész Rimac Nevera, a #000 kigördült a Rimac zágrábi üzeméből, a 001-es számú autót is átadták tulajdonosának – a 2016-os Formula-1-es világbajnoknak és a fenntarthatósági nagykövetnek, Nico Rosbergnek.

Hirdetés

A világ első teljesen elektromos GT hiperautójának gyártása már zajlik a Rimac új üzemében Zágráb külvárosában. Az első évben legyártásra kerülő autóknak már mind van gazdája. Az ügyfelek számára elérhető testreszabási lehetőségek széles skáláját bemutatva a 000-es számú autó – amelyet a Rimac tart meg – fényes Callisto Green színben készült, Sand Alcantara belsővel. A 001-es számú autóhoz Nico Rosberg szándékosan választott egy sokkal agresszívebb specifikációt – amit leginkább az foglal össze, hogy a volt versenyző „Batmobile specifikációnak” nevezte azt.

A Stellar Black festékkel, a polírozott Vertex kerekekkel és a fényes fekete féknyergekkel ez a Nevera talán legfenyegetőbb verziója. A belső teret teljesen fekete Alcantara szín díszíti a karfalemezen „Nico Rosberg” felirattal. A Nevera első, vásárlók által birtokolt példánya a Monacói Hercegségbe kerül, ahol ráadásul az első teljesen elektromos hiperautó lesz.

Rosberg elmondása szerint a kezdetektől fogva bízott a Rimac filozófiájában, és tudta, hogy kelleni fog neki egy ilyen autó. Mint fogalmazott, már várja, hogy kipróbálhassa az autó.

Zöld nagykövet

Nico Rosberg a tizenegyéves Forma-1-es pályafutása után – amit egy világbajnoki címmel zárt le 2016-ban -, fenntarthatósági nagykövetként és zöld technológiákba való befektetőként kezdett karriert. Több mint húsz mobilitási startupba, valamint a Formula E-be fektet be. Emellett az Extreme E sorozatban versenycsapata, a Rosberg X Racing a 2021-es bajnokság győztese, és vezeti a jelenlegi szezont is.

Rosberg 2019-ben megalapította a Greentech Fesztivált, amely a fenntartható innováció és életmód globális platformja.

Ez volt a cél

Mate Rimac, a Rimac Group vezérigazgatója elmondta: „Amikor elkezdtük a Nevera tervezését, egy olyan autó megalkotását tűztük ki célul, amely még a világ legjobb pilótáit is lenyűgözi. Nico szerepelt ezen a listán, és nagyszerű érzés tudni, hogy valaki, aki a világ legkoncentráltabb és legmodernebb motorsportját uralta, izgalomba jön attól az autótól, amit mi terveztük és alkottunk.”

A Rimac Automobili 25 kereskedőpartnerből álló globális hálózata Észak-Amerikában, Európában, Közel-Keleten és Ázsiában csak 150 példányt fog értékesíteni és karbantartani a modellből, a Rosberg által vásárolt autó ezek közül az első.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink