Gyártók Nem akar több balesetet 2050-től a Volkswagen

Nem akar több balesetet 2050-től a Volkswagen

autopro.hu/V.M. | 2020.03.28 08:23

Nem akar több balesetet 2050-től a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A német autógyártó egy olyan operációs rendszerrel készül idén nyáron piacra dobni ID.3 elektromos autóját, mellyel reményük szerint 2050-re egyik járművük se lesz részese baleseteknek.

Hirdetés

A szóban forgó szoftverrel ellátott következő generációs autók olyan érzékelőkkel és processzorokkal lesznek felszerelve, melyekkel képesek lesznek felismerni a veszélyes szituációkat, illetve ennek köszönhetően elkerülni a baleseteket. A járművek a gépi tanulás jóvoltából arra is alkalmasak lesznek, hogy új reflexeket tanuljanak meg – mondta el a Volkswagen márka stratégiai vezetője, Michael Jost.

Az új ID.3-mal érkező rendszert folyamatosan frissítik majd, ahogyan a fejlesztők tökéletesítik a szoftver algoritmusát. „A vásárlóinknak minden héten és minden nap részesülnie kell a mély tanulás előnyeiből. Hardvergyártó vállalatból szoftverkészítő céggé válunk” - fogalmazott Jost.

Még az utolsó simításokat végzik

A Volkswagen nyártól kapható új elektromos járművének szoftverén még mindig zajlik a munka. Thomas Ulbrich, a márka igazgatótanácsának elektromobilitásért felelős tagja azonban elárulta, hogy az autón végzett, a piaci bevezetést ilyen rövid idővel megelőző munkában nincs semmi szokatlan.

A támogatásokkal együtt az ID.3 indulóára 24 ezer euró lesz Németországban, amivel ára nagyjából meg fog egyezni a Volkswagen tradicionális hajtású modelljeivel.

A Reuters cikkéből az is megtudható, hogy a tervek szerint 2025-ig 1,5 millió darab Volkswagen emblémás elektromos autó fog legördülni a gyártósorokról. A Volkswagen konszern 2029-ig összesen hetvenöt elektromos autót szeretne piacra dobni, amikből ugyaneddig mintegy 26 milliót kíván legyártani.

Kiemelt Partnereink