Gyártók Nem aggódik szövetségük miatt a Renault

Nem aggódik szövetségük miatt a Renault

autopro.hu/V.M. | 2022.11.15 12:22

Nem aggódik szövetségük miatt a Renault

Fotó: Renault Media

A tárgyalások csúszása ellenére is pozitív hangvétellel nyilatkozott a Renault és a Nissan szövetségének jövőjéről a francia OEM elnöke, aki azt is elárulta, hogy november 15-16-án fontos szakaszában lesznek a kettő autógyártó közti tárgyalások.

Hirdetés

A Renault elnöke, Jean-Dominique Senard nemrég egy rendezvényen beszélt a folyamatban lévő megbeszélésekről.

A Renault és a Nissan már egy ideje tárgyalásokat folytat a Mitsubishivel közösen alkotott szövetségük jövőjéről. Eredetileg november 15-ig terveztek a felek végső megállapodásra jutni, bennfentesek szerint azonban a Nissan szellemi tulajdonokkal kapcsolatos aggályai csúszáshoz vezettek.

A Nissan aggodalmai állítólag a Renault és a kínai Geely közti partnerségre is kiterjednek. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, utóbbiak nemrég határoztak egy belső égésű motorokkal foglalkozó közös cég felállításáról.

Fényes jövő

A Renault-vezér most újságíróknak, köztük a Reuters-nek elmondta, hogy semmi nem áll a tárgyalások útjában, azt azonban nem közölte, hogy az egyeztetések várhatóan mikor fognak eredményre vezetni.

Mindazonáltal a szövetség jövőjéről derűlátóan nyilatkozott: „Mint a szövetség elnöke, még soha nem éreztem ilyen meleg atmoszférát a szövetségen belül, és ez fényes jövőt vetít előre.”

Eddig ismertté vált információk szerint a Renault és a Nissan közti tárgyalásoknak a technológiai együttműködés, illetve a tulajdoni viszonyok is témái. A Renault jelenleg 43 százalékos részesedéssel bír japán partnerében, ami viszont csak 15 százalékát birtokolja a francia félnek.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink