Gyártók Nehéz szülés volt, de itt a Tesla Cybertruck

Nehéz szülés volt, de itt a Tesla Cybertruck

autopro.hu/P.B. | 2023.07.17 09:21

Nehéz szülés volt, de itt a Tesla Cybertruck

Az első Cybertruck a Tesla dolgozóinak gyűrűjében. | Fotó: Twitter/Tesla

Több mint három évvel azután, hogy bemutatták, a Tesla Cybertruck végre sorozatgyártásra került. A szériagyártást eredetileg 2021-ben kellett volna elkezdeni, és jelenleg körülbelül 1,8 millió foglalás birtokosa vár a Tesla pickupra.

Hirdetés

Július 15-én hivatalosan is tudatta a Tesla, hogy elkészült az első szériagyártású Tesla Cybertruck Austinban. A modellt Elon Musk még 2019-ben mutatta be, akkor a formabontó megjelenésével és az állítólagosan törhetetlen üvegű szélvédőjével keltette fel az érdeklődést. A járvány és az alkatrészellátási nehézségek miatt többször is csúszást jelentett be a Tesla a Cybertruck sorozatgyártását illetően, végül 2023 júliusában, a legutóbb kitűzött célnál valamivel hamarabb sikerült megkezdeni a gyártást.

A Cybertruck megjelenésével a Tesla beléphet az USA legjövedelmezőbb szegmensébe, a terepjárók és pickupok piacára. Musk szerint a kereslet függvényében évente akár 250 ezer példányt is le tud majd gyártani a Tesla az autóból. Az elektromos pickupok terén eddig csak a Ford és a Rivian tudott komolyabb kínálattal megjelenni az Egyesült Államokban.

A szeptemberre ígért nagy bejelentés előtt most meglepetésként érte a piacot az első jármű elkészülte, de mivel semmilyen további információt nem közölt sem a Tesla, sem Musk, nem tudni, hogy a megrendelők - a hírek szerint 1,8 millió előrendelést regisztráltak - mikorra kaphatják meg járműveiket. A Cybertruck ára sem ismert: 2021-ben az egymotoros belépőszintű modell esetében 39.900 dolláros (mai árfolyamon mintegy 13 millió forint), a hárommotoros csúcsmodell esetében már 70 ezer dolláros árról beszéltek, ám azóta ezeket az árakat érvénytelenítették – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink