Gyártók Negyvenezer Porschét kell visszahívni

Negyvenezer Porschét kell visszahívni

autopro.hu/P.B. | 2022.07.25 17:21

Negyvenezer Porschét kell visszahívni

Fotó: Porsche Newsroom

A Porsche Taycan két első ülése alatti kábelköteg megsérülhet az ülések beállítása során, emiatt a légzsákok és az övfeszítők meghibásodhatnak. A probléma miatt világszerte több mint 40 ezer elektromos sportautót kell megjavítani.

Hirdetés

A Porsche globális szinten 40.421 darab Taycan elektromos sportautót hív vissza. Az akció oka, hogy a vezető- és az anyóssülés alatti kábelköteg megsérülhet, amikor az ülést előre-hátra állítják. Ilyen esetben a légzsákok és az övfeszítők kikapcsolhatnak. A helyi közlekedésbiztonsági hatóság szerint az amerikai ügyfelek június végén kaptak értesítést a problémáról.

A júniusi levél szerint a Porsche szervizei még nem álltak készen a javításokra, ugyanakkor időközben egyes ügyfelek online fórumokon arról számolnak be, hogy a javítás megtörtént vagy küszöbön áll. Egyes értesülések szerint a késést az első ülések eltávolításához és visszaszereléséhez szükséges rögzítőcsavarok hiánya okozta. Maga a Porsche még nem kommentálta a visszahívást.

Annyi biztos, hogy a javítás során a Porsche-műhely megvizsgálja az ülés kábelkötegét, hogy nem sérült-e, és szükség esetén megjavítja. A visszahívás a 2019. július 10-e és 2021. május 18-a között gyártott autókra vonatkozik – írja a Kfz-Betrieb.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink