Gyártók Négy márka, több százezer visszahívott autó: lehet az Öné is közte van

Négy márka, több százezer visszahívott autó: lehet az Öné is közte van

autopro.hu/B.B. | 2018.05.14 16:29

Négy márka, több százezer visszahívott autó: lehet az Öné is közte van

Rövid időn belül a Mercedes, a Fiat-Chrysler, a Volkswagen és a Seat is kényszerjavítást jelentett be.

Hirdetés
Szinte egy napon belül jelentett be visszahívást számos autógyártó. A Volkswagen 220 ezer Polo, a Seat összesen 191 ezer Ibiza és Arona modellt vár szervizbe a hátsó üléssor biztonsági övcsatjainak lehetséges meghibásodása miatt. A konszern közlése szerint a bal hátsó biztonsági öv bizonyos körülmények között (például hirtelen irányváltáskor) meglazulhat és elengedhet. Az érintett tulajdonosokat hamarosan értesítik, addig a gyártó a bal hátsó ülés szabadon hagyását javasolja.
Közel 43 ezer Smart ForTwo-t hív vissza a Daimler amerikai képviselete is, mivel a 2008-2009 között gyártott USA-beli modellek motorterében a szigetelés deformálódása és elmozdulása miatt tűz keletkezhet. A gyártó egyelőre nem tud a hiba miatt bekövetkezett balesetről vagy sérülésről.
Szintén komoly, százezres javítást jelentett be az FCA is: a hátsó lengőkarok a korrózió miatt megrepedhetnek, így komoly veszélyt jelentenek a gép biztonságos használatára. Az önkéntes visszahívás 325 ezer Jeep Libertyre vonatkozik, ezek nagy része az USA útjain fut.

Kiemelt Partnereink