Gyártók Nagyot lép előre a vietnami autóipar

Nagyot lép előre a vietnami autóipar

autopro.hu/Sz.K. | 2023.08.01 15:21

Nagyot lép előre a vietnami autóipar

Fotó: VinFast

A vietnami elektromos autógyártó, a VinFast megkezdte első gyárának építését az Egyesült Államokban. A 2022 márciusában bejelentett, az észak-karolinai Chatham megyében található gyárban elektromos autókat, elektromos buszokat és azok akkumulátorát fogják gyártani.

Hirdetés

Az üzem a Chatham megyei Triangle Innovation Pointban épül 728 hektáros területen. A tényleges járműgyár és az akkumulátor-összeszerelés mellett beszállító cégek is helyet kapnak a komplexumban, ezek méretéről és számáról azonban a VinFast jelenleg nem adott tájékoztatást. Az első fázis építésére már megadták az engedélyt. A gyártás megkezdését eredetileg 2024 júliusára tervezték, de később 2025-re halasztották.

Az első fázisban a VinFast amerikai üzemének kapacitása évi 150 ezer járműre lesz elegendő. Észak-Karolina állam összesen 1,2 milliárd dollárral támogatja a beruházást.

Kulcsfontosságú projekt

A VinFast a gyártóüzem megépítése mellett értékesítési és szervizhálózatát is bővíteni kívánja, kezdetben Kaliforniára összpontosítva. A vállalat elmondása szerint ott több rendezvényt és tesztvezetést is szerveznek majd – írja az electrive.com.

„Az észak-karolinai gyártóüzem a VinFast egyik kulcsfontosságú projektje. Amikor a gyár megkezdi működését, a VinFast elsődleges beszállítója lesz az észak-amerikai piacra szánt elektromos járműveknek. Ezzel lehetővé téve számunkra a termelés és az üzleti tevékenység optimalizálását” - mondta Le Thi Thu Thuy, a VinFast Auto vezérigazgatója.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink