Gyártók Nagyon extra belső borítást kap az új Bentley

Nagyon extra belső borítást kap az új Bentley

autopro.hu/P.B. | 2020.07.27 09:21

Nagyon extra belső borítást kap az új Bentley

Fotó: Bentley

A Bentley legújabb modelljeiben úgynevezett háromdimenziós faborítás lesz, ami a képek alapján valóban olyan hatást kelt, mint egy 3D-s mozifilm. A különleges borítás a Bentley ajtajain jelenik meg, a fa úgy van megmunkálva és olyan mintázatot kapott, hogy még a képernyőn is átjön a háromdimenziós hatás.

Hirdetés

A Bentley elmagyarázta, hogy sikerült elérniük autóiban a háromdimenziós hatást a faborítással. A cég amerikai dió vagy amerikai cseresznyefát használ alapanyagként. Első lépésként a fatörzset megmunkálják, hogy az beférjen az ajtó sablonjába, ez viszonylag ismert folyamat, amit mások is alkalmaznak, ha autóik belterét faborítással látják el.

A neheze ezután jön, képzett kézművesek 0,1 milliméteres tűréshatárral, marógépekkel munkálják meg a fafelületet, hogy az háromdimenziós hatást keltsen, a folyamat végén pedig kézzel tökéletesítik a munkát, majd zárásként a Bentley által kívánt színre lakkozzák a felületet.

Fotó: Bentley

Nem új az ötlet

Ez a dizájnelem egy 2015-ös tanulmányautóban már megjelent, és a pozitív visszajelzések alapján döntött úgy a cég, hogy alkalmazni fogja ezt a megoldást – írja az Autoblog.

Brett Boydell, a Flying Spur belső dizájnjáért felelős vezető elmondta, hogy a háromdimenziós faborítás a legújabb elem, amit a tanulmányautóban használt megoldások közül megvalósítottak. Mint mondta, a faborítás kiválóan illeszkedik a szintén háromdimenziós hatást keltő bőrülések külsejéhez.

Fotó: Bentley

Egyelőre a Flying Spur az egyetlen modell, amiben a Bentley alkalmazza ezt a fajta faborítást, de várhatóan nem ez lesz az utolsó.

Kiemelt Partnereink