Gyártók Nagy termeléskiesésre készül a Jaguar Land Rover

Nagy termeléskiesésre készül a Jaguar Land Rover

autopro.hu/V.M. | 2022.11.29 06:19

Nagy termeléskiesésre készül a Jaguar Land Rover

Fotó: Jaguar Land Rover

Az indiai Tata kezében lévő Jaguar Land Rover egészen 2023 tavaszának elejéig csökkenteni készül gyártását mivel a félvezetők globális hiánya nem teszi lehetővé a korábbi termelési célok teljesítését.

Hirdetés

Ügyhöz közeli források szerint a JLR az angliai Halewood és Solihull településeken található üzemeiben január és március vége között fogja visszafogni termelését.

Az Egyesült Királyság legnagyobb autógyártójának számító vállalat novemberben új rekordnak számító, 205 ezernél is több autóra szóló rendelésállományról jelentett. Ugyanakkor a 2021 eleje óta tartó chiphiány eddig nem tette lehetővé számára, hogy felpörgesse az új Range Rover modellek gyártását.

Kevesebb műszak

A The Guardian beszámolója szerint a mostani termeléscsökkentési tervek alapján a solihulli egységben kettő helyett egy műszakban fognak készülni Range Rover Velar és a Jaguar F-Pace modellek. A másik oldalon viszont egyel több műszakban fogják előállítani a Range Roverek karosszériaelemeit.

A Halewoodban lévő üzem, mely a Land Rover Discovery Sport és a kisebb Range Rover Evoque modelleket készíti, egyel kevesebb műszakban fog működni.

A chiphiányon kívül a JLR termelési terveire a brit gazdaság várható hosszas recessziója, illetve a brit lakosság csökkenő életszínvonala is hatással lehet majd.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink