Gyártók Műszakrendeket mondanak le a győri Audiban

Műszakrendeket mondanak le a győri Audiban

Szabó Fanni | 2018.09.06 21:26

Műszakrendeket mondanak le a győri Audiban

Az új emissziós eljárás okozta viszontagságokat az Audi Hungária is megérzi. Szeptember elsejétől már csak a teszteken átesett járművek értékesíthetők az EU-ban. Az Audi Hungáriánál az átállás miatt visszaeshet a jármű- és a motorgyártás is.

Hirdetés

Vállalatunk rugalmasan reagál a piac aktuális változásaira. A WLTP-re (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) történő átállás miatt átmeneti visszaeséssel számolunk a motor- illetve a járműgyártásban, ennek megfelelően alakítjuk a műszakrendeket is – tájékoztatta az autopro.hu-t Mithay-Markó Judit, az Audi Hungária Zrt. külső kommunikációs vezetője.

Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure: Szeptember elsejétől az újonnan forgalomba helyezett járműveknek a típusengedély megszerzéséhez, a valós forgalmi körülményeket a korábbinál jobban modellező károsanyag-kibocsátást mérő eljáráson kell átesnie.

A motorgyártásban alepvetően a tervezett műszakrend van érvényben, de időszakosan bizonyos motorszegmensekben előfordulhatnak műszaklemondások. A Kisalföld úgy tudja, számos dolgozónak a munkahete gyakorlatilag hétfőtől szerdáig tart.

A kommunikációs vezető szerint a nemrégiben elindult e-motorgyártásban változatlanul a tervek szerint folyik a gyártás.

A járműgyártásban a szerelde a nyári termelési szünet után egyműszakos munkarendben üzemel, a tervek szerint ősztől két műszakban, 2019 elejétől pedig három műszakban zajlik majd a termelés.

Mithay-Markó Judit szerint az átmeneti csökkentés ellenére a munkahelyek biztosak a győri Audinál.

A Volkswagen konszern negyedéves üzemi eredménye 23 százalékkal növekedett annak ellenére, hogy a WLTP-normákra való átállás felborítja a személygépkocsik értékesítési kilátásait. 2018 első felében a Volkswagen-csoport 5,5 millió gépjárművet szállított le vásárlóinak.

Kiemelt Partnereink