Gyártók Musk: nőni fog a Tesla dolgozóinak száma

Musk: nőni fog a Tesla dolgozóinak száma

autopro.hu/V.M. | 2022.06.07 11:18

Musk: nőni fog a Tesla dolgozóinak száma

Fotó: Pixabay

Elon Musk Tesla-vezérigazgató közölte, hogy a következő tizenkét hónapban az elektromosautó-gyártó alkalmazottjainak száma nőni fog – árnyalva azt a korábbi hírt, mely szerint 10 százalékos leépítést helyezett kilátásba.

Hirdetés

Musk nemrég a Twitteren azt írta, hogy „a teljes létszám növekedni fog”, míg a fix havi fizetést kapók számát csökkenteni készülnek. A dollármilliárdos a kijelentését válasznak szánta egy másik Twitter-felhasználónak, aki azt jósolta, hogy a Tesla dolgozóinak száma nőni fog a következő tizenkét hónapban.

Ezzel Musk árnyalta, de nem tagadta azt a hírt, mely szerint tömeges leépítés jön a Teslánál. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, Musk egy, a Tesla vezetőinek írt kiszivárgott levelében aggodalmának adott hangot a gazdasági helyzettel kapcsolatban, egyúttal kifejtette, hogy 10 százalékos leépítésre lesz szükség a vállalatnál.

Röviddel ezután egy másik munkatársaknak küldött üzenetében Musk azt írta, hogy a fix havi bérezésű dolgozóinak számát fogja tizedével csökkenteni, mivel sok területen túl nagyra hízott a létszámuk. Hozzátette, hogy a munkaóraalapon díjazott munkatársak száma nőni fog – emlékeztet a Reuters.

Hivatalos dokumentumok szerint a Tesla és leányvállalatai 2021 végén közel 100 ezer főt foglalkoztattak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink