Gyártók Működnek a Nissan reformjai

Működnek a Nissan reformjai

autopro.hu/V.M. | 2022.07.29 14:20

Működnek a Nissan reformjai

Fotó: Nissan's Global Newsroom

A japán Nissannak a kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére is sikerült növelnie árbevételét április-június időszakában, amit a még 2020-ban megkezdett átstrukturálás sikereként könyvelt el.

Hirdetés

Az üzleti éve első negyedévében a Nissan 15,87 milliárd dollár bevételre tett szert, ami 6,4 százalékkal múlja felül az előző év azonos időszakának eredményét.

Közleményében a vállalat megjegyzi, hogy a „rendkívüli kihívást jelentő” üzleti környezet kedvezőtlenül befolyásolta pénzügyi eredményét. A negatív hatások forrásaként a sanghaji járványvédelmi lezárásokat, a félvezetőhiányt, illetve a nyersanyagok árának és a logisztikai költségek emelkedését nevezte meg. Ezek hatásait költségfegyelemmel és az értékesítések minőségi mutatóinak javításával tudta részben egyensúlyozni.

Makoto Uchida, a Nissan vezérigazgatója az eredményeket kommentálva elmondta, a bevételnövekedés a 2020 májusában ismertetett Nissan Next átalakítási terv sikerének bizonyítéka.

Európában jelenleg új modellek, köztük az újgenerációs X-Trail bevezetésére készül a Nissan. „Tovább fogjuk javítani a profitstruktúránkat az új modellek hatásainak maximális kiaknázásával” – tette hozzá Uchida.

Nagyot estek az eladások

A Nissan üzemi eredménye éves összevetésben 14,2 százalékkal 482 millió dollárra csökkent az április-júniusi periódusban.

2022 első felében 1,6 millió járművet gyártott a vállalat, 14,5 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Eladásai még ennél is nagyobb mértékben, 23,9 százalékkal közel 1,7 millió járműre estek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink