Gyártók Minibusnak hívja a Ford a 18 személyes monstrumát

Minibusnak hívja a Ford a 18 személyes monstrumát

autopro.hu | 2014.05.18 14:41

Minibusnak hívja a Ford a 18 személyes monstrumát

A Ford bemutatta eddigi legnagyobb európai minibuszát. A 18 üléssel is felszerelhető Minibus már megjelent a márkakereskedésekben.

Hirdetés

A kibővített Transit Minibus termékkínálat – amelyben eddig egy 15 és egy 12 üléses modell szerepelt – üzemanyag-fogyasztása immár 6 százalékkal alacsonyabb, mint a korábbi modelleké. A 2,2 literes dízelmotorjának fogyasztása 7,4 l/100 km, CO₂-kibocsátása pedig 196 g/km (mindegyik modellváltozatban). Ez az alacsony emissziójú, VI-os besorolású HDT-motor 125 és 155 lóerős kivitelben rendelhető meg, és alapáron jár hozzá az Auto-Start-Stop rendszer. Az utaskomfort jelentős mértékben javult: a teljes egészében kárpitozott utaskabinba első ízben kerültek kartámasszal felszerelt, dönthető háttámlájú ülések, s az utasok minden üléspozícióban egyénileg állíthatják be maguknak a hátsó klímaberendezés légbefúvását. A tökéletesített üléshab-konstrukciónak köszönhetően az utasülések teljesen új, komfortosabb kialakítással készülnek, és minden üléshez állítható magasságú, párnázott fejtámla tartozik.

A passzív biztonsági berendezések listáján hat légzsák szerepel, és minden üléshez hárompontos biztonsági öv tartozik.

– Luxusberendezéseivel és rugalmasan alakítható belső terével mindenki számára kiváló megoldást kínál, akár városi személyszállításra vagy turisták utaztatására keres megfelelő járművet – fogalmaz David Gregory, a Transit programvezető főmérnöke

A 18 üléses változat utasterében öt üléssor található; a hátsó, négyszemélyes üléssor két középső ülése kivehető, s az így felszabadult helyen elfér egy kerekesszék, vagy akár az extra poggyász is. Az autó innovatív megoldásai közt szerepel az extra széles tolóajtó, amelyhez alapáron jár a ki- és beszállást megkönnyítő, elektromos mozgatású fellépő. A kabin tehát könnyebben közelíthető meg az oldalajtókon keresztül, így többé nincs szükség hátsó vészkijáratra, ezért egy extra üléssel egészíthették ki a hátsó üléssort. Ez a változás ráadásul a vonóhorog felszerelését is lehetővé teszi, így az autóhoz utánfutó is csatlakoztatható, azaz még több poggyászt lehet szállítani.

A Minibus is megfelelt a Ford globális haszonjármű-tesztelési előírásainak; az így próbára tett Transitok 11 millió kilométernek megfelelő távot futottak le Európa és Észak-Amerika útjain (ez annyi, mintha 275 alkalommal kerülték volna meg a Földet), s az autókat 500 ezer kilométeren át tesztelték olyan vállalkozók, akik jelenleg is Transittal végzik a munkájukat.

Kiemelt Partnereink