Gyártók Minden idők legbiztonságosabb amerikai autója a Tesla S (videó)

Minden idők legbiztonságosabb amerikai autója a Tesla S (videó)

MTI | 2013.08.21 09:33

Minden idők legbiztonságosabb amerikai autója a Tesla S (videó)

töréstesztek alapján az elektromos autókat gyártó Tesla S Modelje bizonyult minden idők legbiztonságosabb autójának - írja az All Things Digital technológiai hírportál.

Hirdetés

Az ebben a hónapban korábban végzett vizsgálatokon a Tesla S Modelje a maximális öt csillagot kapta meg az amerikai járműbiztonsági hivatal, az NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) töréstesztjén mind a frontális, oldalsó ütközési, mind a borulási kategóriákban.

A Tesla S Model a VSS minősítésben 5,4 csillagot ért el, ami új rekord, mégpedig nem csak a személygépkocsi, de a SUV és minivan kategóriában is.

Az NHTSA által bevizsgált járműveknek eddig alig egy százaléka szerezte meg az öt csillagot, a Tesla S Model eredménye tehát önmagában is figyelemre méltó lenne. A kocsi azonban még ennél is jobb eredményt ért el az összesített VSS (Vehicle Safety Score) minősítésben, melynek eredményét az NHTSA rendszerint csak az autógyárakkal magukkal osztja meg.

Az, hogy a Tesla S Model a nehezebb járműkategóriákban is megszerezze a vezetést azon hiúsult meg, hogy tönkretette a mérőpadot. A kocsiszekrény tetejének terheléspróbáján ugyanis a tesztberendezés 4 g erőkifejtésnél felmondta a szolgálatot. A 4 g erőkifejtés annyit jelent, hogy a kocsira saját magából még négy másikat rá lehetne rakni anélkül, hogy a teteje behorpadna.

A Tesla S Model töréstesztje

Kiemelt Partnereink