Gyártók Minden engedélyt megkapott a Tesla német gyára

Minden engedélyt megkapott a Tesla német gyára

autopro.hu/P.B. | 2021.10.04 17:18

Minden engedélyt megkapott a Tesla német gyára

Fotó: Twitter/ElonMusk

Sajtóértesülések szerint megkapta a várva várt környezetvédelmi engedélyeit a Tesla Brandenburg tartomány vezetőitől. Ez azt jelenti, hogy az amerikai elektromosautó-gyártó Berlinhez közeli üzeme minden engedéllyel rendelkezik már.

Hirdetés

Kormányzati forrásokra hivatkozva a Business Insider arról ír, hogy a Tesla minden kérelmét jóváhagyták a hatóságok, és zöld utat kap a Grünheidében felépült Gigafactory Berlin működése. Hivatalosan azonban novemberben érkezhetnek meg a szükséges papírok a Teslához.

A döntés nem okozhatott különösebb meglepetést, ugyanis Jörg Steinbach brandenburgi gazdasági miniszter már a hónap közepén 95 százalékra tette az engedélyek megadásának esélyét. Dietmar Woidke, Brandenburg miniszterelnöke egy közelmúltban megjelent interjúban azt is elmondta, hogy a gyár engedélyeinek végső jóváhagyása még az idén elképzelhető.

A vízzel óvatosnak kell lennie a Teslának

A hírek szerint a Tesla általános jóváhagyást fog kapni, de ehhez a vízhasználat és az esetleges balesetek kérdésében újra kell igazítani egyes részleteket. Késő tavasszal egy független jelentés már igazolta, hogy az amerikai elektromosautó-gyártó nincs kellően felkészülve az esetleges balesetekre.

Még szeptember közepén a Brandenburgi Állami Környezetvédelmi Ügynökség két további korai jóváhagyást adott a Teslának a grünheidei Gigafactory-val kapcsolatban. A hatóság most engedélyezte az összes módosítást, beleértve a jelenleg akkumulátorcellák gyártására szánt csarnok változtatásait is – írja az electrive.com

Kiemelt Partnereink