Gyártók Minden adott a győri Audi fejlődéséhez

Minden adott a győri Audi fejlődéséhez

MTI | 2023.07.11 14:18

Minden adott a győri Audi fejlődéséhez

Fotó: Audi Hungaria Zrt.

A magyar gazdaság és munkaerő megfelelő környezetet kínál a győri Audi további fejlődéséhez - jelentette ki a Pénzügyminisztérium (PM) közleménye szerint Varga Mihály, miután hivatalában fogadta az Audi Hungária Zrt. vezetőit.

Hirdetés

A pénzügyminiszter kiemelte: az Audi a magyar ipar egyik zászlóshajója, a kormány stratégiai partnereként több mint 12 ezer embernek ad munkát, működése óta mintegy 12 milliárd eurót fektetett be Magyarországon.

Az Audi Hungaria idén ünnepli fennállásának 30 éves jubileumát, a győri vállalat az évtizedek alatt a világ egyik legnagyobb motorgyárává fejlődött - ismertette Varga Mihály. Mint mondta: amellett, hogy a vállalat a magyar ipar egyik legnagyobb beruházója és foglalkoztatója, jelentős beszállítói hálózatán keresztül további 50 ezer magyar család megélhetését biztosítja.

A tárcavezető hangsúlyozta: a magyar gazdaság a tavalyi évben 4,6 százalékkal erősödött, idén is elkerüli a recessziót, jövőre pedig visszatér a magas ütemű növekedési pályára. A gazdaság teljesítménye, a munkát terhelő adók alacsony szintje, a fejlesztéseket támogató gazdaságpolitika és az ország stabilitása megfelelő alapot ad a győri Audi további fejlődéséhez - tette hozzá Varga Mihály. Emlékeztetett: Németország Magyarország egyik legfontosabb gazdasági partnere, a hazánkban működő 2700 német cég több mint 220 ezer embernek ad munkát, többségük továbbra is jó befektetési célpontnak tartja hazánkat.

Az Audi Hungaria Zrt. a magyar gazdaság meghatározó szereplője, hazánk egyik legnagyobb vállalata. A maroknyi csapattal elindult motorgyártás mára a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol több mint 5 millió négyzetméteren 8000 motor készül naponta a Volkswagen konszern márkái számára. A győri üzemben 1998-ban indult az autógyártás, ma az Audi TT és Q3 modellek készülnek ott. A gyár 2001 óta saját műszaki fejlesztéssel is rendelkezik, továbbá 2005 óta Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, ahol szerszámok, gyártóberendezések készülnek az Audi szinte összes telephelye számára, valamint alkatrészek is a Volkswagen konszern egyes modelljeihez. A gyár 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink