Gyártók Milliárdos veszteséget termelt a Jaguar Land Rover

Milliárdos veszteséget termelt a Jaguar Land Rover

autopro.hu/V.M. | 2021.05.19 14:19

Milliárdos veszteséget termelt a Jaguar Land Rover

Fotó: Media Jaguar Land Rover

A transzformációs programhoz kötődő költségek nyomán mintegy egymilliárd eurós veszteséget termelt a márciussal zárult üzleti évében a Jaguar Land Rover, a vállalat vezetője ugyanakkor pozitívan értékelte az évet.

Hirdetés

A JLR 768 millió euró rendkívüli tételek előtti eredményről számolt be, amit azonban az 1,74 milliárd eurónyi, részben átstrukturáláshoz kötődő egyszeri tételek 999 millió euró veszteségbe fordítottak. A vállalat vesztesége így mintegy kétszeresen haladja meg a 2019/2020 üzleti évit.

A most zárult üzleti évben a koronavírusnak betudhatóan a JLR 439.588 járművet értékesített, 13,6 százalékkal kevesebbet, mint a megelőző időszakban. Jó hír azonban, hogy Kínában növekedtek az eladások, az új Defender pedig igen kelendőnek bizonyult, és 45.255 darabot értékesítettek belőle.

Az egész éves számokat javította az idei első három hónap eredménye. Január-március időszakában 123.483 darabot tett ki az értékesített járművek száma, ami 12,4 százalékos éves növekedést jelent. Továbbá a rendkívüli tételek előtti eredmény 619 millió euró volt.

Jól haladnak az átalakításokkal

Thierry Bolloré, a JLR vezetője elégedettségét fejezte ki az eredményekkel kapcsolatban. Továbbá kifejtette: „A stratégiánk ambiciózus, és agilisabbá, gazdaságosabbá, valamint fenntarthatóbbá fog minket tenni.” Hozzátette, hogy bár még az átstrukturálási program elején járnak, már jelentős előrehaladást értek el az implementálásában.

A 2018-ban indított Töltés+ reform program kezdete óta a JLR közel 7 milliárd eurót takarított meg – írja az Autocar.

Kiemelt Partnereink