Gyártók Miami Beachen teszteli önvezetőit a Ford

Miami Beachen teszteli önvezetőit a Ford

autopro.hu/Sz.F. | 2018.03.02 09:19

Miami Beachen teszteli önvezetőit a Ford

Miamiról főleg a kikapcsolódás és napozás jut eszünkbe, ám ez a város egyben ideális terep is a Ford számára ahhoz, hogy megtegye a következő lépéseket az önvezető járművek piaci bevezetése felé.

Hirdetés

Az Argo AI (az a vállalat, amely mesterséges intelligenciát készít a Ford önvezető autóihoz) révén a márka már teszteli Pittsburghben és Detroit területén az önvezetést, azonban Miami is remek lehetőséget rejt magában. A személy- és teherszállítás iránt mutatkozó nagy kereslet mellett a sokféle közlekedési megoldás kihívásokkal teli környezetet jelent a vállalat önvezető járműtechnológiája számára. Mindemellett a dél-floridai időjárási viszonyok is kedvezőek az önvezető járművek jelenlegi üzemelési feltételei szempontjából.

A gyártó az Argo AI-val – ami már rendelkezik egy új Ford járműflottával a városi úthálózat feltérképezésére és az adatgyűjtésre – közösen bővíti önvezető járműveinek tesztfolyamatát. A tesztek előrehaladtával várhatóan a járműflotta is bővül majd. A vásárlói élményt érintő vizsgálatokban más partnerek, például a Domino’s és a Postmates is segítik majd a Fordot. A partnervállalatok emellett annak felmérésében is részt vesznek, hogy a dolgozók és vásárlók hogyan viselkednek az önvezető járművekkel kapcsolatos helyzetekben.

Kiemelt Partnereink