Gyártók Mesterséges intelligencia labort alapított a VW

Mesterséges intelligencia labort alapított a VW

autopro.hu/P.B. | 2024.02.01 08:18

Mesterséges intelligencia labort alapított a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen nemzetközi technológiai cégekkel tárgyal az együttműködésről, hogy mesterséges intelligenciát használó termékeket és funkciókat fejlesszenek.

Hirdetés

A Volkswagen egy új „mesterséges intelligencia laboratóriumot” alapított, ahol a cél az új termékötleteket megalkotása, beleértve a lehetséges együttműködéseket a technológiai szektor vállalataival Kínában, Észak-Amerikában és Európában – idézi a cég január 31-ei közleményét a Reuters.

A mesterséges intelligencia segítségével töltési ciklusokat próbálják optimalizálni, több funkcióra használnák a hangfelismerést, valamint prediktív karbantartási szolgáltatásokat indítana a cég. A Volkswagen szerint már folynak a tárgyalások a nemzetközi technológiai vállalatokkal a kezdeti projektekről, ám neveket még nem említett a vállalat.

Új egység lesz

A laboratórium nem a Cariad szoftveregységében vagy valamelyik meghatározott márkában lesz elhelyezve. Ennek ellenére az ígéretes prototípusokat átadják az egyes márkáknak bizonyításra és kivitelezésre, a labor felügyelőbizottságában pedig a Volkswagen, az Audi és a Porsche képviselői is helyet kapnak.

Mint ismert, a projektekkel való csúszásai után a Cariad szerkezetátalakításon esik át, ami a jelentések szerint több ezer pozíció leépítésével járhat.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink