Gyártók Mélyebbre nyomja a gázpedált e-mobilitásban a Nissan

Mélyebbre nyomja a gázpedált e-mobilitásban a Nissan

autopro.hu/V.M. | 2023.02.28 08:16

Mélyebbre nyomja a gázpedált e-mobilitásban a Nissan

Fotó: Nissan Official Europe Newsroom

A Nissan az eredeti tervekhez képest gyorsabban fogja elektrifikálni modellkínálatát, és annak eredményeként az értékesítésein belül is gyorsabban fog nőni a villanyautók aránya – jelentette be a japán vállalat.

Hirdetés

A Leaf elektromos autóval az elektrifikáció élére állt, mára mégis kissé lemaradt Nissan még 2021-ben mutatta be Nissan Ambition 2030 stratégiáját, amely szerint a következő évtized elejére 23 elektrifikált – köztük 15 teljesen elektromos jármű lesz kínálatában.

A vállalat, közleménye szerint a változó piaci viszonyok és vevői elvárások fényében most úgy döntött, hogy gyorsabban elektrifikálja modellkínálatát. 2030-ra most már 27 elektrifikált, azokon belül 19 tisztán elektromos modellel számol.

A Nissan úgy becsüli, hogy a modellpalettája gyorsabb elektrifikálása az értékesítési modellmixben is meg fog mutatkozni. Ennek megfelelően az OEM előrejelzése szerint 2026-ra a Nissan és Infiniti márkák összevont globális eladásainak 44, míg 2030-ra 55 százalékát fogják elektrifikált járművek alkotni, szemben a korábban becsült 40 és 50 százalékkal.

Elektromos SUV-k a láthatáron

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, az évtized közepe tájt a Nissan Qashqai, Juke és X-Trail SUV-k mindegyike elérhetővé fog válni tisztán elektromos hajtással, melyek mellett az e-Power hibrid rendszerrel szerelt variánsok is kínálatban fognak maradni.

Az európai elektrifikációban a Nissan szorosan együtt fog működni a Renault-val. A francia vállalattal fennálló évtizedes múltra visszatekintő szövetségét épp most újítja meg a Nissan, és az európai tervekben szerepel többek között egy 800 voltos villanyautó-platform közös kifejlesztése.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink