Gyártók Megvan, honnan vesz akkumulátorokat a Lucid

Megvan, honnan vesz akkumulátorokat a Lucid

autopro.hu/P.B. | 2022.12.14 06:22

Megvan, honnan vesz akkumulátorokat a Lucid

Fotó: Lucid Motors

A japán Panasonic december 13-án jelentette be, hogy akkumulátorokkal fogja ellátni a Lucid Motors-t. A cég kapacitásait jelenleg nagyrészt a Tesla köti le.

Hirdetés

Kazuo Tadanobu, a Panasonic energia üzletágának vezetője a bejelentésen elmondta, hogy a cég küldetése szempontjából kritikus fontosságúak vezető elektromos járműgyártókkal kötött partnerségek, így például a Luciddal kötött egyezség is.

A Panasonic autóakkumulátor-gyártásának szinte teljes mennyisége jelenleg a Teslához megy, mivel az Egyesült Államok vezető elektromos járműgyártója gyorsan bővíti kibocsátását. A Panasonic ugyan profitál ebből a rohamosan növekvő keresletből, viszont a japán cég tisztviselői nem szeretnének csak egy ügyfélre támaszkodni.

A Lucid Panasonic akkumulátorokat használ a nagy hatótávolságú Lucid Airben és a Gravity SUV-ban, amelyek gyártását 2024-ben kezdik meg – közölte a vállalat.

Augusztusban a Lucid a felére csökkentette az elektromos járművek gyártási előrejelzését a világpiaci kihívások miatt – jegyzi meg a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink