Gyártók Megvan hol fogja gyártani olcsó autóját a Tesla

Megvan hol fogja gyártani olcsó autóját a Tesla

autopro.hu/V.M. | 2023.12.08 06:22

Megvan hol fogja gyártani olcsó autóját a Tesla

Fotó: Tesla

A Tesla először a texasi üzemében fogja megkezdeni a mintegy 25 ezer dollárba (körülbelül 9 millió forintba) kerülő kompakt autója gyártását, később azonban a modellt Mexikóban és Grünheidében is készíteni fogják.

Hirdetés

Elon Musk vezérigazgató nemrég egy interjú alkalmával személyesen beszélt a régóta fejlesztés alatt álló olcsó Tesla gyártási terveiről. Az általa mondottak megerősítették azon szeptemberi értesüléseket, melyek szerint elsőként Texasban fogják összeszerelni az új típust.

A Tesla vezére azzal magyarázta Texas előtérbe hozását Mexikóhoz képest, hogy az utóbbi üzemben túl későn kezdődhetne meg a gyártás. A mexikói egység építési engedélyeit csak október végén kapta meg az amerikai autógyártó, aminek egyes beszállítói úgy értesültek, hogy a termelés 2026-2027-ben kezdődhet csak meg.

Musk elmondása szerint az új vásárlói szegmensek elérését lehetővé tevő, új platformra épülő olcsó elektromos autó fejlesztése előrehaladott fázisában van. Hozzátette, hogy a típushoz tervezett termelési rendszer újszerű lesz, és jelentős technológiai előrelépést testesít majd meg.

A dollármilliárdos Musk a Tesla németországi üzemét is az új modell jövőbeli gyártási helyszíneként jelölte meg az electrive.com által idézett interjúban. Bennfentes források szerint Musk már korábban, az üzemben tett novemberi látogatása alkalmával közölte, hogy a kompakt autót Grünheidében is gyártani fogják.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink