Gyártók Megtalálta Forma-1-es csapatfőnökét az Audi

Megtalálta Forma-1-es csapatfőnökét az Audi

autopro.hu/P.B. | 2022.12.14 08:18

Megtalálta Forma-1-es csapatfőnökét az Audi

Fotó: Audi

A Volkswagen Csoport prémium gyártója, az Audi jelenleg a színfalak mögött készül a Formula-1-ben való 2026-os debütálásra. Az ingolstadti vállalat leigazolhatta a sportág egyik legelismertebb menedzserét.

Hirdetés

2023. január 1-jétől Andreas Seidl a McLarentől az Alfa Romeo istállóba igazol, mivel az olasz gyártóval 2023 végéig kötött szponzori szerződés miatt még vissza kell hívni a Sauber versenycsapatot. Ugyanakkor az már eldőlt, hogy az Audi 2026-ra saját üzemi csapatává alakítja az istállót. Ennek előkészületei folynak, és most érik el első csúcspontjukat Seidl leigazolásával.

A Sauber korábbi vezérigazgatója, Fred Vasseur a Ferrarihoz igazol, ahol Mattia Binottót váltja a csapatfőnöki poszton. Seidl számára most elsősorban a Sauber szerkezetfejlesztési munkáiról van szó, hogy 2026-ra versenyképessé tegyék a csapatot.

Andreas Seidl a Porschénél eltöltött időből jól ismeri a Volkswagen Csoportot. A csapattal 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt. A Formula-1-ben a BMW-nél is dolgozott, ahol kapcsolatba került a mai Audi-főnökkel, Markus Duesmann-nal és az Audi Forma-1-es sajtófőnökével, Guido Stalmann-nal – jegyzi meg az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink