Gyártók Megreformálja a légiközlekedést a Rolls-Royce

Megreformálja a légiközlekedést a Rolls-Royce

autopro.hu/P.B. | 2020.11.11 13:22

Megreformálja a légiközlekedést a Rolls-Royce

Fotó: Facebook/RollsRoyceGroup

A Rolls-Royce mérnökei húsz különböző területen végeznek kutatásokat annak érdekében, hogy biztonságosabbá tegyék a légiközlekedést. A hangsúly emellett a környezetvédelem növelésén van, így például selejtezés helyett inkább újra felhasználják a régi repülők alkatrészeit.

Hirdetés

Az 1904-ben alapított Rolls-Royce az egyedi, luxusautók gyártása mellett a repülőgépek hajtóművének gyártásában jeleskedik, ezen a területen a General Electric mögött a második legnagyobb piaci szereplő a brit vállalat.

A vállalat célja ezen programokkal a repülésből származó hulladék csökkentése, a gépek károsanyag-kibocsátásának redukálása, valamint az esetleges hibák esélyének minimalizálása. A projektek magukban foglalják a repülőgép-hajtóművek elektrifikálásának lehetőségét, előkészítését is.

Robotokat is használnak

A különböző területen futó programok többek között olyan technológiákat alkalmaznak, mint a robotika, érzékeny, high-tech kamerák, ellenőrző és elemző programok és javítási csomagok olyan hibákhoz, amik jelenleg csak selejtezéssel orvosolhatóak.

A Rolls-Royce elmondása szerint a technológiai újításokkal a vállalat képes lesz úgy csökkenteni a légiközlekedésből származó károsanyagokat, hogy ez ne jár majd a repülési idők csökkentésével, azaz a gépek annyit repülhetnek, mint korábban. Ezt többek között a hajtóművek súlyának csökkentésével érnék el – írja a Manufacturing Global.

Kiemelt Partnereink