Gyártók Meglepően jól megy a Daimler Trucknak

Meglepően jól megy a Daimler Trucknak

autopro.hu/P.B. | 2022.08.11 12:20

Meglepően jól megy a Daimler Trucknak

Fotó: Daimler Global Media Site

A második negyedévben a Daimler Truck jelentősen növelte eladásait és a nyereségét is. A vállalat több számára pozitív fejleményből tudott profitálni, ennek köszönhető a vártnál jobb eredmény a mögöttünk hagyott hónapokban.

Hirdetés

A teherautók és buszok gyártásával foglalkozó Daimler Truck meglepően jó eredményt ért el 2022 második negyedévében. A profit az áremeléseknek, a kedvező árfolyamoknak és a magasabb eladásoknak köszönhetően is nőtt.

A cég augusztus 11-ei bejelentése szerint az árbevétel éves szinten 18 százalékkal 12,1 milliárd euróra emelkedett. Ez több volt, mint amit az elemzők gondoltak. A csoport speciális hatásoktól megtisztított kamat- és adózás előtti eredménye 15 százalékkal 1,01 milliárd euróra nőtt. A járműüzletágban - azaz a pénzügyi szolgáltatások nélkül - a korrigált árbevétel-hozam nyolc százalék volt, így 0,1 százalékponttal maradt el az előző évitől.

A Daimler Truck a pozitív lendületet az év második felére szeretné átvinni – mondta Martin Daum vezérigazgató. „A jelenlegi év azonban továbbra is tele van kihívásokkal, elsősorban a növekvő költségek miatt” – tette hozzá Jochen Goetz pénzügyi igazgató, aki megerősítette a csoport idei árbevétel- és eredmény-előrejelzését – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink