Gyártók Megkezdte új e-furgonja európai gyártását a Nissan

Megkezdte új e-furgonja európai gyártását a Nissan

autopro.hu/E.M. | 2022.09.21 08:18

Megkezdte új e-furgonja európai gyártását a Nissan

Fotó: Nissan News

A Nissan elindította az új, teljesen elektromos Townstar EV modelljének franciaországi gyártását. Az e-NV200 villanyhajtású furgon utódjaként érkező jármű az autógyártó elektromos könnyű haszongépjárművek területén szerzett szakértelmére alapozva készült és az üzleti vállalkozókat szem előtt tartva tervezték.

Hirdetés

A Townstar teljesen új, elektromos változata egy intelligens energiagazdálkodással és akkumulátorhűtéssel optimalizált hajtásláncot kapott. Az aerodinamikus kialakításnak és az általa elért hatékonyságnak köszönhetően akár 300 kilométert is megtehet egy töltéssel.

A modell 45 kilowattórás akkumulátorral rendelkezik, motorteljesítménye 120 lóerő, a maximális nyomaték pedig 245 newtonméter. A típus képes váltóáramú vagy egyenáramú gyorstöltésre is, utóbbinak köszönhetően a felhasználók mindössze 37 perc alatt képesek az akkumulátort 15 százalékról 80 százalékra tölteni.

Bőven van segítsége a sofőrnek

Az elektromos Townstar a Nissan ProPilot Assist fejlett vezetéstámogató rendszerével érkezik. Ez, számos más technológiával együtt extra támogatást nyújt a járművezetőnek.

A sofőrt segítő rendszerek közé tartozik még a holttérfigyelő, a parkolási automatika, az aktív sebességtartó automatika, az intelligens vészfékezés kerékpáros- és gyalogosfelismeréssel, az oldalszél asszisztens és a pótkocsi kilengését csillapító asszisztens.

A jármű, specifikációktól függően 600 és 800 kilogramm közötti hasznos teherbírással és akár 1500 kilogramm vontatási kapacitással rendelkezik. A modellben továbbá 3,3 és 4,9 köbméter közötti rakodótér áll rendelkezésre - olvasható a Green Car Congress cikkében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink