Gyártók Megkezdte első Koreán kívüli üzemanyagcella gyárának építését a Hyundai

Megkezdte első Koreán kívüli üzemanyagcella gyárának építését a Hyundai

autopro.hu/P.B. | 2021.03.02 14:18

Megkezdte első Koreán kívüli üzemanyagcella gyárának építését a Hyundai

Fotó: Kia Global Media Center

A Hyundai Csoport első Dél-Koreán kívüli hidrogén üzemanyagcellákat előállító üzeme Kínában, Guangzhouban épül. A tervek szerint a gyárban évi 6500 üzemanyagcellát készítenek majd 2022 végétől kezdődően. A csoport célja, hogy piacvezető legyen a hidrogénen alapuló mobilitásban.

Hirdetés

Kedden letették az alapkövét a Hyundai Csoport Kínában épülő hidrogénüzemanyagcella-gyárának. A ceremóniára a járvány miatt természetesen virtuálisan került sor, ám az esemény így is fontos a Hyundai Csoport életében, hiszen ez az első üzemanyagcellákat előállító üzeme, ami Dél-Koreán kívül épül.

A HTWO Guangzhou nevet viselő gyár átadása 2022 második felében várható. Onnantól az üzemben a tervek szerint évente 6500 hidrogén üzemanyagcellát állítanak majd elő.

A virtuális alapkő-letételen a Hyundai Csoport részéről részt vett a vezérigazgató, Euisun Chung, valamint a Hyundai üzemanyagcellákért felelős részlegének vezetője és egyben a csoport egyik alelnöke, Saehoon Kim. Ők a Hyundai Csoport goyangi gyárából központjából az eseményeket, míg a kínai tartományi és városi vezetők a helyi kongresszusi központban vettek részt az avatáson.

A Hyundai elkötelezett a hidrogénes hajtás mellett

2018-ban a Hyundai Csoport bejelentette, hogy 2030-ra az üzemanyagcellákra vonatkozó éves gyártási kapacitását 700 ezerre fogja növelni. A gyártó közleménye szerint jó úton haladnak ezen az úton.

A Hyundai az ix35 modell révén 2013-ban világelső volt a sorozatgyártású hidrogénes autók terén. Azóta több hidrogén üzemanyagcellás modellt is piacra dobott a dél-koreai vállalat.

Kiemelt Partnereink