Gyártók Megkezdte a sorozatgyártást az Evergrande cége

Megkezdte a sorozatgyártást az Evergrande cége

autopro.hu/V.M. | 2022.01.04 06:22

Megkezdte a sorozatgyártást az Evergrande cége

Fotó: Pixabay

A pénzügyi nehézségekkel küzdő kínai Evergrande ingatlanfejlesztő vállalatcsoport elektromos autókat fejlesztő cége megkezdte a sorozatgyártást – közölték az ügyhöz közeli források.

Hirdetés

A korábban már számos modellt leleplező Evergrande NEV Hengchi 25 SUV-jának sorozatgyártása állítólag alig kevesebb, mint két héttel a tervezett indulás előtt vette kezdetét a Pekingtől dél-keletre fekvő Tiencsin városában – írja a Reuters.

A nevét az elektromos, vagyis új energiájú járművekről (new energy vehicle – NEV) kapó Evergande NEV céget 2019-ben alapították. Fiatal kora ellenére egy korábban megfogalmazott célja szerint már 2025-re évi egymillió autót értékesítene.

Bár a sorozatgyártás beindulása fontos mérföldkő, az eladási cél megvalósíthatósága erősen kétséges, különösen annak fényében, hogy anyavállalatához hasonlóan maga is pénzügyi nehézségekkel küzd, és problémát jelent számára a működéséhez szükséges külső anyagi források bevonása.

Az Evergrande NEV összesen 14 modellt tervez piacra dobni, melyeket tíz kínai és svédországi üzemben készítene.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink