Gyártók Megkezdte a munkát az Ineos Hambachban

Megkezdte a munkát az Ineos Hambachban

autopro.hu/P.B. | 2021.01.26 08:21

Megkezdte a munkát az Ineos Hambachban

Fotó: Ineos Grenadier Newsroom

Még az idén megkezdődik az Ineos Grenadier gyártása az üzemben, a típus kiszállításai pedig 2022-ben indulnak. 2024-ig még ebben az üzemben fogják gyártani a Smart EQ modelleket is, illetve néhány egyéb alkatrészt egyes Mercedes-Benz modellekhez.

Hirdetés

Január közepén az Ineos és Mercedes-Benz elöljárói aláírták a papírokat, ezzel a brit vállalat hivatalosan is megvásárolta a Hambachban található korábbi Daimler-üzemet. Ebben a gyárban folyik az elektromos Smartok gyártása, ez így is marad 2024-ig, amikor a modell gyártását Kínába helyezik át. Az átmeneti időszakban egyéb Mercedes-alkatrészek is készülnek még a gyárban.

Az INEOS ebben az üzemben fogja gyártani első autóját, a Grenadier névre hallgató modellt, ami egy, a Land Rover Defender által inspirált terepjáró lesz. A modell gyártása már az idén indul, az első példányok kiszállítása 2022-ben kezdődik meg.

Wales helyett Franciaország

Az első tervek szerint a brit vállalat Wales-ben épített volna gyárat, ám kifizetődőbbnek tűnt egy létező gyár megvásárlása, az pedig kapóra jött, hogy a Daimler el akarta adni hambachi üzemét. A már létező gyártósorok átvétele sok előnyt jelenthet az autógyártással először próbálkozó Ineos számára, ugyanakkor a Smart és a Grenadier között kevés az átfedés.

Az Automotive Logistics cikke szerint a Grenadier ellátási lánca szinte teljesen kész, az Ineos pedig a Daimlerrel szoros együttműködésben dolgozik majd.

Kiemelt Partnereink