Gyártók Megkezdte a Mercedes a C-osztály amerikai gyártását

Megkezdte a Mercedes a C-osztály amerikai gyártását

Biró Csongor | 2014.06.19 16:20

Megkezdte a Mercedes a C-osztály amerikai gyártását

A Mercedes-Benz megkezdte a C-osztály gyártását alabamai (Tuscaloosa) üzemében. Az amerikai helyszín immár a harmadik.

Hirdetés
Mercedes-Benz C-osztály születik Tuscaloosában

Még soha nem gyártott alsó-középkategóriás autót Amerikában a Mercedes, a C-osztály olyan szabadidő-autók sorát gazdagítja, mint az M-, az R- vagy a GL-osztály. A Mercedes-Benz legnagyobb darabszámban gyártott és értékesített modelljét elsőként négy kontinensen állítják elő: február óta Brémában, májustól a dél-afrikai East Londonban, június közepétől az USA-ban, és a pekingi gyártás sem várat már sokat magára.

A németországi üzem a C-osztály gyártásának központja, a brémaiak irányítják a globális gyártási folyamatokat, a szerszámozástól, a minőségellenőrzésen át a dolgozók betanításáig. 500 vezetőt és dolgozót hónapokon át képeztek ki a gyártásindítás levezénylésére és a helyi dolgozók betanítására, köztük százat Tuscaloosából.

Az alabamai gyár madártávlati képe

Az alabamai gyár őszre éri el kapacitásának csúcsát, akkor kezdik kiszolgálni az amerikai és kanadai megrendelőket. A gyárat 1995-ben alapították, az első terméke az M-osztály volt 1997-ben. 2013-ban 185 ezer autót gyártottak, a létszám meghaladta a háromezret. A mostani négy modell mellé 2015-ben egy teljesen új, ma még meg nem nevezett modell érkezik, az áprilisi pekingi autószalonon leleplezett Concept SUV Coupe szériaváltozata.

A következő amerikai Mercedes

Kiemelt Partnereink