Gyártók Megkezdődött az első ID.4-esek gyártása Emdenben

Megkezdődött az első ID.4-esek gyártása Emdenben

autopro.hu/P.B. | 2021.11.12 06:19

Megkezdődött az első ID.4-esek gyártása Emdenben

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen emdeni üzeme lesz a következő olyan gyára a márkának, ahol kizárólag elektromos autókat gyártanak. Az átalakítási munkálatok lassan a végükhöz érnek, az ID.4-es modell sorozatgyártás előtti példányainak már meg is kezdődött a gyártása.

Hirdetés

A tervek szerint a Volkswagen ID.4-es sorozatgyártása Emdenben 2022 tavaszán kezdődik meg. Az üzem elektromos átállása hamarosan kész, az autók karosszéria elemeinek gyártása és a festés már zajlik, rövidesen az összeszerelés is elindul.

2019-ben született nyilvánosan bejelentett döntés arról, hogy a Volkswagen a MEB platformra épülő elektromos autóit Emdenben fogja gyártani. A munkálatok 2020-ban kezdődtek meg, és azóta is a tervek szerint zajlanak – ami azt jelenti, hogy hamarosan befejeződnek, és 2022 tavaszán elindulhat az ID.4-esek sorozatgyártása a szászországi gyárban.

Elektromos offenzíva folyamatban

Christian Vollmer, a Volkswagen gyártásért felelős igazgatósági tagja kiemelte, hogy világszerte átállnak a Volkswagen gyárai az elektromobilitásra. Az emdeni üzem példát mutat a többi számára, egyben demonstrálja a Volkswagen elektormos átalakulását.

Az átalakított emdeni gyárban először az ID.4 készül, majd 2023-tól további két MEB-modell – egy Passat méretű limuzin és a hozzá tartozó kombi. A VW tájékoztatása szerint a 4,3 millió négyzetméteres gyártelepen addigra összesen hat további gyártócsarnok és logisztikai épület készül el.

A Volkswagen mind a 8 ezer emdeni dolgozóját megtartja, és kiképezi őket az elektromos autók gyártására. Az üzemben emellett a munkafolyamatok egy részét digitalizálják is – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink