Gyártók Megkezdődött az Audi Q4 e-tron gyártása

Megkezdődött az Audi Q4 e-tron gyártása

autopro.hu/P.B. | 2021.03.23 17:23

Megkezdődött az Audi Q4 e-tron gyártása

Fotó: Audi Mediacenter

Az Audi Q4 e-tron Zwickauban, Németországban készül, ezzel ez az első tisztán elektromos SUV, amit Németországban gyárt az Audi. A modell a MEB platformra épül, és a Volkswagen ID.4-essel azonos gyártósorról gördülhet majd le.

Hirdetés

A MEB platform multifunkcionalitásának köszönhetően az Volkswagen Csoport zwickaui üzemében készül majd, akárcsak a Volkswagen ID.4 és egy későbbi, leendő Volkswagen modell is. A gyárban összesen 1400-an dolgoznak a gyártósorok mellett az autók összeszerelésén – Audi és Volkswagen dolgozók egyaránt, közösen.

Peter Kössler, az Audi AG gyártásért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja a vállalat közleményében elmondta, hogy a Zwickauban zajló közös munka kiválóan demonstrálja a Volkswagen Csoportban rejlő stratégiai potenciált. Kössler hozzátette, hogy a vásárlóikat lenyűgözi majd ez az egyedi Audi jeleket magán viselő SUV.

Komoly múltja van az Audinak Zwickauban

Az Audi zwickaui gyárát 1909-ben alapították, így ez a legrégebbi üzeme a vállalatnak. A szászországi üzem a második világháború alatt Kelet-Németországhoz tartozott, többek között a Trabantok készültek itt, majd a közelmúltban a Volkswagen Csoport átalakította a gyárat és kifejezetten az elektromos autók készítésére szabta azt.

Az Audi Q4 e-tron április közepén mutatkozik majd be a nagyközönség számára, gyártása pedig a kezdetektől fogva karbonsemleges lesz. Az Audi 2025-ig húsz elektromos modell bemutatását tervezi.

Kiemelt Partnereink