Gyártók Megkezdődött a Mercedes EQS gyártása

Megkezdődött a Mercedes EQS gyártása

autopro.hu/P.B. | 2021.05.13 13:23

Megkezdődött a Mercedes EQS gyártása

Fotó: Daimler Media

A Mercedes EQS szériába tartozó elektromos autók gyártását integrálták a többi modell közé, azaz más Mercedesekkel együtt készülnek az üzemben. Az S-osztály limuzinja és a Mercedes-Maybach S-osztály első példányai már készen állnak a forgalomba helyezésre a Daimler tájékoztatása szerint.

Hirdetés

Az EQS gyártási folyamata jól példázza, milyen a fenntartható, karbonsemleges autógyártás. A Daimler felsorolása szerint többek között a sindelfingeni gyárépület tetejére helyezett napelemeknek köszönhetően készülnek karbonsemleges körülmények között a luxus elektromos autók.

A gyártási folyamatok rugalmassága azt is lehetővé teszi, hogy egy gyártósoron akár többféle modell is készüljön, így az EQS példányai is más Mercedesekkel együtt jöhetnek le a gyártósorról. Ez főleg annak köszönhető, hogy eddig nem látott módon digitalizált és intelligens a Factory 56.

Új sztenderd

Markus Schäfer, a Daimler AG és a Mercedes AG igazgatótanácsának tagja, a Mercedes-Benz Cars vezető menedzsere szerint az EQS új sztenderdet állít fel a 770 kilométeres hatótávolságával és a fenntarthatóságával.

Mint fogalmazott, ez a széria egy mérföldkő a Mercedes útján, aminek végpontja az Ambition 2039 szerint a teljesen karbonsemleges járműpark elérése.

Az EQS a jövő kezdete

Jörg Burzer, a Mercedes-Benz menedzsmentjének ellátási láncokért és a gyártásért felelős vezetője kifejtette, hogy a jövő karbonsemleges, fenntartható, digitalizált és hálózatba kapcsolt. A Factory 56 ennek megfelel, az EQS gyártási folyamata pedig a Mercedes-Benz jövőbeni gyártásának a kezdete. Hozzátette, hogy 2022-re nyolc EQ-modell készül majd három kontinens hét gyárában.

Ergun Lümali, a sindelfingeni gyár üzemi tanácsának vezetője pedig azt hangsúlyozta, hogy az EQS-sel a gyár újabb üzenetet küld a világnak: azzal, hogy a világ első elektromos luxuslimuzinját gyártják ott, a dolgozók aktívan formálják a jövőt.

Kiemelt Partnereink