Gyártók Mégis Angliában készül a Bentley első SUV modellje

Mégis Angliában készül a Bentley első SUV modellje

autopro.hu | 2013.07.24 10:35

Mégis Angliában készül a Bentley első SUV modellje

Mégsem Szlovákiában készül majd az új luxus terepjáró. A brit kormány 800 milliós támogatásának köszönhetően a gyártás Angliában marad, több mint ezer munkahelyet teremtve a munkanélküliséggel küszködő szigetországban.

Hirdetés

Az angol kormány által nyújtott támogatást az autógyár a crewe-i üzemének bővítésére használja, hogy a 2016-ban induló gyártásra elegendő kapacitása legyen az üzemnek, ahol első évben 4000 darabot terveznek gyártani az új modellből.

Kétezer darabos előrendelés, 297 kilométer/óra csúcssebesség (Forrás: Bentley)

Bár a gyártás még nem indult meg, az ár már ismert. 150 ezer angol font szerepel majd azokon az árcímkéken amelyek a 2016-ban kereskedésekbe kerülő első példányokra kerülnek. Az 50 millió forint körüli árával a Bentley SUV-ja lesz a legdrágább luxuskategóriás terepjáró, ami az Audi Q7-tel és a Porsche Cayenne-el közös alapokon osztozik majd.

David Cameron brit miniszterelnök és Dr. Martin Winterkorn a VW konszern elnöke a Bentley üzemében

A Bentley első SUV modelljének kezdeti fogadtatása koránt sem volt kedvező. Az autó tanulmánymodelljét a 2012-es Genfi Autószalonon mutatták be először, kedvezőtlen kritikák és fogadtatás közepette. Szerencsére a Bentley mérnökei az elmúlt 4 évben folyamatosan fejlesztették és javították az új modellt, ami máris 2 ezer darabos előrendeléssel rendelkezik annak ellenére, hogy hogy a gyártáshoz szükséges üzemi feltételek kiépítése csak most kezdődik.

Kiemelt Partnereink