Gyártók Mégis a leállás mellett döntött a Magyar Suzuki

Mégis a leállás mellett döntött a Magyar Suzuki

autopro.hu | 2020.03.18 10:25

Mégis a leállás mellett döntött a Magyar Suzuki

Fotó: Magyar Suzuki

Kedden két hazai autógyártó, az Audi Hungaria és a szentgotthárdi Opel is bejelentették, hogy hétfőtől ideiglenesen leállítják a termelést. Tegnap még a Magyar Suzuki kitartott a gyár további működtetése mellett, rendkívüli intézkedéseket vezetett be. Mára ez megváltozott.

Hirdetés

A koronavírus járvány terjedésének növekvő kockázata miatt munkatársaink egészségének és biztonságának védelme érdekében a Magyar Suzuki Zrt. vezetése 2020. március 23-tól április 3-ig az esztergomi gyártás leállítása mellett döntött - jelentette be az autógyártó.

Valamennyi munkatársunknak köszönjük a kialakult helyzet rugalmas és együttműködő kezelését. A Magyar Suzuki Zrt. folyamatosan elemzi, és értékeli a helyzetet, illetve minden további változásról haladéktalanul tájékoztatja az érintetteket. Bízunk benne, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy vállalatunk a lehető leghamarabb visszaállhasson a korábban megszokott működésre – írta közleményében a vállalat.

A gyártó tegnap még azt adta közre, hogy az esztergomi üzemben kedden hozott intézkedések keretében helyi operatív törzs alakult, amely folyamatosan azon dolgozik, hogy a Magyar Suzuki munkatársainak egészsége ne kerüljön veszélybe. Kézfertőtlenítésre eddig is mindenkinek volt lehetősége, de ilyen fertőtlenítési lehetőségből többet alakítottak ki az utóbbi időben, egyúttal mindenki figyelmét felhívják a kézmosás fontosságára. Mindemellett a gyárban igyekeznek a gazdasági veszteségeket is minimalizálni, ezért továbbra is termelnek.

Mégis jöhetnek a felvidékiek
A Magyarországon dolgozó szlovákiai állampolgárok március 19-től, csütörtöktól munkavégzés céljából átléphetik a magyar-szlovák határt, ehhez érvényes munkáltatói igazolást kell felmutatniuk a határátkeléshez - ebben egyezett meg Denisa Saková szlovák és Pintér Sándor magyar belügyminiszter. Az engedmény azokra vonatkozik, akik a határtól 30 kilométerre laknak vagy dolgoznak. Az intézkedéssel lakhelyükre juthatnak a Rajkán az utóbbi években nagy számban ingatlant vásárolt szlovák állampolgárok, valamint eljuthatnak magyarországi munkahelyükre a Szlovákiából ingázók. Az intézkedés a Magyarországról Szlovákiába ingázókra is érvényes lenne, számolt be a hírről az infoesztergom.hu.

Kiemelt Partnereink