Gyártók A Suzuki rendkívüli intézkedéseket vezet be, az Opel leáll

A Suzuki rendkívüli intézkedéseket vezet be, az Opel leáll

autopro.hu | 2020.03.17 15:49

A Suzuki rendkívüli intézkedéseket vezet be, az Opel leáll

Fotó: Opel International Media Site

A Volkswagen konszern döntéséhez hasonlóan a PSA-csoport is a hét végéig termel csak a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetből adódóan. A szentgotthárdi Opel gyár az Audihoz hasonlóan hétfőtől ideiglenesen nem termel. A leállás a jövő héttől legalább a hónap végéig tart.

Hirdetés

Az Opel az elmúlt hetekben számos óvintézkedést hozott a koronavírus járvány ellen. Többek között hetek óta fokozott fertőtlenítési és takarítási rendszert vezettek be, utasításokat adtak az üzem 850 dolgozójának a higiénés előírásokra szigorítására, illetve a személyes kontaktusok minimalizálására, és most is hőmérőzik a szentgotthárdi gyárba érkező kamionok sofőrjeit. Egyúttal kevesebb látogatót fogad a gyár és az üzleti utak számát is lecsökkentették.

A szentgotthárdi gyártóegységben még nem jelentettek megbetegedést, de a gyár vezetése figyelemmel kíséri a kormányzat járványügyi kommunikációját és intézkedéseit és ennek megfelelően a termelés leállításáig tovább szigorítja majd a dolgozók és a beszállítók egészségének megóvása érdekében.

A Magyar Suzuki tovább termel

Az esztergomi üzemben tegnap hozott intézkedések keretében helyi operatív törzs alakult, amely folyamatosan azon dolgozik, hogy a Magyar Suzuki munkatársainak egészsége ne kerüljön veszélybe. Kézfertőtlenítésre eddig is mindenkinek volt lehetősége, de ilyen fertőtlenítési lehetőségből többet alakítottak ki az utóbbi időben, egyúttal mindenki figyelmét felhívják a kézmosás fontosságára. Mindemellett a gyárban igyekeznek a gazdasági veszteségeket is minimalizálni, ezért továbbra is termelnek.

Törölték a külföldi utakat, csak kocsival járhatnak dolgozni

A Magyar Suzuki már hetekkel ezelőtt törölt minden külföldi üzleti utat, illetve olyan találkozót, amelyben más országokból érkező vendégeket fogadott volna, sőt, a külföldi partnereknek megtiltották a gyár területére történő belépést. A belföldi partnerek csak akkor látogathatják az esztergomi üzemet, ha az azt megelőző két hétben nem jártak külföldön. Erről az érkezőknek nyilatkozatot kell tenniük. A cég arra ösztönzi munkatársait, hogy megbeszéléseiket lehetőleg valamilyen online felületen folytassák, esetleg telefonáljanak.

További lépésként az esztergomi gyárba már nem indítanak buszjáratokat Szlovákiából és Budapestről, így a magyar fővárosból csak azok a munkatársak dolgozhatnak, akik saját járművet használnak. A gyárban délelőttös műszak indult, miközben a délutánit törölték, a gyakornokok munkavégzését pedig felfüggesztették és a 60 év feletti munkatársak szintén nem állhatnak munkába, egészségvédelmi okokból. Akinek munkaköre engedi, otthonról is dolgozhat - számolt be a Totalcar.

Kiemelt Partnereink